Zonder veel bombarie lanceerde Sara (28, tweede naam Rosalie), onlangs haar geesteskind: Sara Rosalie – een cosmeticalijn met natuurlijke ingrediënten. Tijdens een intiem lanceringsontbijtje (de lekkerste granola ooit! En dat uit de mond van een croissantmonster) vertelde ze aan een piepklein clubje genodigden over de totstandkoming van haar productlijn die die dag officieel de online schappen inging (‘Het voelt alsof ik vandaag ga trouwen’).

Dat ze is opgegroeid op een schapenboerderij op Texel. Dat ze inmiddels in Amsterdam woont. En dat ze in de zoektocht naar de perfecte huidverzorging ontdekte dat haar Texelse roots haar achtervolgden.

LANOLINE
Schapen produceren naast schattige lammetjes namelijk nog iets moois: lanoline, oftewel vet van schapenvachten - wolvet. Een soort wondermiddel voor je huid, want: mega hydraterend dankzij eenzelfde moleculaire structuur als menselijk huidvet waardoor het de huid laat ademen. Bovendien kan het tot tweehonderd procent van het eigen gewicht vasthouden aan vocht. Dat moest de cosmeticamarkt op, vond Sara.

En niet alleen zij. Steeds meer cosmeticabedrijven zien de voordelen in van lanoline. Maar precies die no nonsense instelling, dat ontbreken aan bombarie (in zowel ingrediënten als communicatie) en die passie voor haar product maken van Sara Rosalie het sympathiekste label tot nu toe. ‘Het beschermen en verzorgen van je huid doe je met een product waarvan je weet wat erin zit,’ luidt haar motto. ‘Terug naar de basis en alleen gebruiken wat je echt nodig hebt. De rest doe je namelijk zelf, door goed voor jezelf te zorgen.’

Bovendien: Hollandse makelij, hoe leuk is dat. En dan die hebberigmakend mooie verpakkingen...

MULTITASKER
Om mee te starten lanceerde Sara Rosalie een Daily Moisturizer met SPF 15 à € 28, vol natuurlijke ingrediënten (op de SPF na – een bewuste keuze) en een Lip Balm (€ 14,50). Laatstgenoemde gaf ze de naam lip balm, maar wij zeggen: je nieuwe wondersmeersel voor lippen, handen, hielen, wat je dan ook maar blieft te hydrateren. Standaard in je tas, dat werk.

Naast lanoline bevat de moisturizer aloë vera, jojoba-olie, macadamia-olie, vitamine E, glycerine én – cadeautje – een natuurlijk hydratatiecomplex voor extra zachte wangen. In de ‘lip balm’: lanoline, amandelolie, shea butter, bijenwas en vitamine E. En we hebben ons laten vertellen dat de twee producten snel broertjes en zusjes krijgen…

Kopen doe je voorlopig online, via sararosalie.nl. Hou het laatste nieuws in de gaten via Instagram, @sararosalie.

Brown, Fluid, Liquid, Brush, Cosmetics, Still life photography, Houseplant, Cylinder, Flowerpot, Personal care,