1. Investeer in de juiste shampoo en conditioner voor jouw haartype.
'Het is belangrijk om een kuur voor je haar te vinden die niet alleen zorgt voor gezonde lokken en voor dé perfecte finishing touch, de kuur moet ook het stylen van je haar een stuk makkelijker maken,' vertelt Kevin Mancuso, Global Creative Director bij Nexxus New York Salon Care aan onze Amerikaanse collega's. Daar komt nog bij: 'Als je de natuurlijke textuur van je haar optimaliseert, dan krijgt je haar al snel een mooie glans voordat je er zelfs maar iets aan hoeft te doen.' Heb je beschadigd haar, ga dan opzoek naar een eiwitcomplex. Heb je een grove of natuurlijke textuur, kies dan voor oliën die je haar niet zwaarder maken. En kan je kapsel wel wat meer volume gebruiken? Ga dan voor behandelingen die rijk zijn aan panthenol.

2. Neem wekelijks een haarmasker.
Dit is een noodzakelijke stap voor het aanvullen van vocht, toevoegen van kracht en voorkomen van beschadigingen.

3. En als je haar heel erg beschadigd is, gebruik een haarmasker als dagelijkse conditioner.
Grijp vaker naar een haarmasker als je van jezelf grof of rossig haar hebt of als je het vaak bleekt, stijlt of krult. 'Ik gebruik altijd een haarmasker als ik mijn haar was, want het voorkomt dat haren afbreken en het houdt het zacht en gezond,' zegt Laura Polko, een celebrity hair stylist in New York City. Polko raadt aan om een behoorlijke hoeveelheid aan te brengen en je haar eerst een keer door te kammen voor je het uitspoelt.

4. Zet de temperatuur lager.
Föhn nooit je haar zonder het mondstuk erop te zetten. 'Met het mondstuk creëer je ongeveer 5 centimeter tussen je haar en het heetste deel van de föhn,' zegt Mancuso. Probeer ook niet om ál je haar te föhnen, want dat maakt je lokken alleen maar grover. En zet de temperatuur nooit op de heetste stand. Hoe dichter je bij je hoofdhuid komt, hoe kouder je de föhn het best kunt zetten.

5. Wees voorzichtig met hete apparaten.
Ga opzoek naar een stijltang met een keramische bedekking in plaats van één uit metaal. De keramische laag is namelijk glad, waardoor het makkelijk door je haar glijdt. Nog een tip: gebruik krultangen die geen klem hebben, zodat je haar niet te dicht op de hitte geperst wordt.

6. Breng elke avond een versterkend serum aan.
Ga opzoek naar super serums voor je haar. 'Vier tot vijf pompjes van zo’n licht masker op droog haar zorgen voor aanvulling van vocht en geven je lokken kracht zonder ze zwaarder te maken,' aldus Mancuso. 'Het doet wonderen – als je wakker wordt, lijkt het of je net van de kapper komt.'

7. Ga voor een goede knipbeurt.
Maar hoe weet je wanneer je een goede knipbeurt hebt? 'Het gaat allemaal om de bewegingen van het haar – zelfs wanneer de wind je kapsel aan flarden waait, moet het op een mooie manier het terugvallen,' aldus Mancuso. En waarom dat zo belangrijk is: als je haar met jou meebeweegt, ziet het er automatisch gezonder uit.

8. Ook mini-trims doen wonderen.
Door alleen de kortste, kleinste puntjes van je haar te knippen, voorkom je gespleten punten en laat de uiteinden er fris en onbeschadigd uitzien. Bonus: je ziet niet eens dat je haar korter is.

9. Haarolie is het geheime wapen.
Zelfs dun haar kan hier baat bij hebben. Heb je dun, zwaar beschadigd haar? Neem een klein druppeltje olie, wrijf het uit over je handen en breng het heel licht op de beschadigingen van handdoekdroog haar aan. Het grote voordeel: je haar voedt zich met vocht en ziet er gepolijst uit.

https://media.giphy.com/media/r6BjJgDkeQcGA/giphy.gif


Bron: ELLE.com