Dat Gucci's Alessandro Michele tot grootse dingen in staat is, wisten we al. De eclectische ontwerpershand van de designer lokt, sinds zijn aanstelling als hoofdontwerper begin 2015, show na show (bekijk hier de a/w 2016-catwalkshow) jubelende reacties uit. Zijn stijl en nieuwe koers voor het Italiaanse modehuis wordt door de modeposse én door celebrities wereldwijd gewaardeerd. Sympathiek nostalgisch en romantisch, maar tegelijkertijd heel erg van nu. (Getuige deze outfits – jaloers? Wij? – wil je dus a-lle-maal.)

Dit wordt het einde van genderregels - maak je op voor een nieuwe vorm van seksualiteit, vrij van regels...

Nu staat er opnieuw iets spannends te gebeuren. Een nieuwe Gucci-revolutie die, na de mode, de wereld van de geuren op zijn kop zal zetten. Veel mogen we er nog niet over zeggen - ELLE was bij de onthulling... - behalve dit:

Noteer 2 september aanstaande groots in je agenda, zorg dat je Gucci (@Gucci) én Jared Leto (@jaredleto) toevoegt op Snapchat en die dag je mobiel paraat hebt om beiden op de voet te volgen.

Geloof ons, dit wordt er één zoals je niet eerder hebt gezien. Iets wat de hashtag #guiltynotguilty een geheel nieuwe dimensie zal geven. Het einde van hokjesdenken of genderregels, het begin van puur hedonisme, het toppunt van levensgenieten zonder calvinistische schuldgevoelens en een nieuwe vorm van seksualiteit....

2 september - #guiltynotguilty

Sleeve, Collar, Facial hair, Jewellery, Beard, Cool, Moustache, Street fashion, Blazer, Button, pinterest
Jared Leto in Gucci//Getty Images

Noot: Eerder hielden ELLE's Esther Coppoolse en Bazaars Cécile Narinx aan tafel bij De Wereld Draait Door al een 'betoog' over Michele's bewonderenswaardige en verfrissende metamorfose van het Huis Gucci. Gemist? Bekijk het fragment hier terug.