Lena Dunham poseerde vorig week voor de camera's tijdens een event van haar personal trainer, Tracy Anderson, en het web stroomde daarna vol met artikelen over het gewichtsverlies van de Girls-actrice:

Shoulder, Sleeveless shirt, Joint, Style, Fashion, Waist, Street fashion, Necklace, Fashion design, Active tank, pinterest
Getty Images

Veel sites claimden dat de 30-jarige Lena ook zou zijn 'gezwicht voor het Hollywood-lichaam' en anderen schreven juist dat Lena 'dan eindelijk haar gewicht onder controle had'. Beiden belachelijk natuurlijk, en de actrice besloot dan ook achter Instagram te kruipen om 't een en ander uit te leggen.

Eerder vertelde Lena al dat ze door de stressvolle politieke tijd – aka Trump – in Amerika aardig wat kilo's had verloren, en nu legt ze uit dat ze daarnaast bezig is om haar endometriose – een chronische ziekte waarbij het baarmoederslijmvlies zich buiten de baarmoederholte bevindt – enigszins onder controle te krijgen en daardoor gezonder is gaan leven.

Maar wat ze vooral kwijt wil: STOP met het bespreken van mijn gewicht. Hear hear:

instagramView full post on Instagram

Lena schreef haar reactie naar aanleiding van een artikel op Refinery29, waarin de schrijfster ook aangeeft dat Lena's lichaam alleen haar zaak is.

Waar mensen het beter over kunnen hebben? Deze krachtige speeches van Lena Dunham en America Ferrera tijdens de Human Right Campaign Awards:

Zien: de volledige trailer van het allerlaatste seizoen van Girls >