Vijf dagen geleden postte de Finse make-up artist Stella Sironen een foto op Instagram van wat ze twee dagen later zou definiëren als 'feather brows' – wenkbrauwen waarbij de haren vanuit het midden in tegengestelde richting gestyled worden met wenkbrauwgel. Wat begon als een grap met een duidelijk sarcastisch onderschrift – 'so I'm starting this new brow trend please recreate it and wear it everyday' – ging viral op Instagram.

instagramView full post on Instagram

Een trend is geen trend als de tegenhangers niet rijkelijk aanwezig zijn in de comment section met reacties als 'the most ridiculous thing I've ever seen' en 'stop, please, hideous'. Gelukkig lijkt Stella er wel om te kunnen lachen want onder de foto die ze twee dagen later postte, schreef ze: 'dank je wel voor al de liefde en haat op mijn laatste foto. Ik denk dat we dit #featherbrows moet noemen dus als je het probeert, gebruik dan deze hashtag en tag me in de foto.'

En daarmee – of ze het nu wilde of niet – startte de Finse MUA een wenkbrauwtrend en zijn creatievelingen hun eigen versie van de feather brow gaan posten op social media.

10 opvallende wenkbrauwtransformaties van celebrities >