Achter de schermen bij Christian Dior's herfst 2017 couture show van vandaag, was het aan Dior-make-up artist Peter Philips om de modellen eruit te laten zien zoals je je zou voelen na een lange vlucht. 'Kind of weathered,' legt hij uit. Zijn inspiratiebronnen? Avontuuriers en travellers zoals de Amerikaanse vliegenier Amelia Earhart en vrouwen die de Inca tempels in gaan.

Aansluitend bij de wereldreizigersvisie van ontwerper Maria Grazia Chiuri, maakt haarstylist Guido Palau de look af door het licht krullende haar in een lage paardenstaart te binden. 'It should feel like easy and cinematic, almost like they're caught in a moment – not perfect,' vertelt hij.

Het resultaat? Een egale huid, borstelige wenkbrauwen en een gemakkelijke look die wij in het echt willen namaken. Daarom hier: vijf beautyregels die we achter de schermen oppikten.

instagramView full post on Instagram

1. 'Overvul' je wenkbrauwen niet

Het druist misschien wat tegen het gevoel in, maar Philips creeërde die borstelige, mannelijke wenkbrauwen juist door wat doorzichtigheid over te laten. Voor een natuurlijk uitziende volheid, begon hij de haartjes een paar millimeter van het begin van de wenkbrauw vandaan te tekenen. Daarna bracht hij wat gekleurde gel aan door in een zigzagbeweging boogjes te borstelen.

2. Sla het poederen over

Voor een niet te matte en niet te glimmende wereldreizigershuid, brengt Philip slechts een beetje Diorskin Forever foundation en de nieuwe Forever Undercover-concealer aan. Dat is alles.

Hair, Fashion model, Beauty, Skin, Lip, Hairstyle, Fashion, Eyebrow, Shoulder, Dress, pinterest
Getty Images

3. Highlight je oogleden

Philips dept de oogleden met wat lichtreflecterende Metalizer Creme Shadow om op die manier een subtiele glans te creeëren, geen felle of opzichtige afwerking.

Hair, Face, Hairstyle, Beauty, Lip, Eyebrow, Skin, Fashion model, Chin, Fashion, pinterest
Getty Images

4. Gebruik twee verschillende krultangen

Het geheim achter losse, geloofwaardige beach waves? Afwisseling. Guido gebruikt twee krultangen in verschillende maten om ervoor te zorgen dat het haar niet té perfect krult.

Hair, Shoulder, Hairstyle, Back, Long hair, Clothing, Beauty, Skin, Brown hair, Dress, pinterest
Getty Images

5. Gebruik een theebehandeling onder je ogen

Wanneer een van de modellen last had van wallen, bereidde Philips een kamillethee-behandeling om alles tot rust te laten komen. 'It's really warm but not burning hot, and once you put it on the eye it becomes really cold. It's a good trick to get rid of bags and reduce swelling.'

Hair, Face, Eyebrow, Skin, Hairstyle, Beauty, Lip, Makeup artist, Forehead, Eyelash, pinterest
Getty Images

7 dingen die je moet weten over Chanels coutureshow >

Van: ELLE US