De liefde voor glitters en glittermake-up heeft dit jaar zijn hoogtepunt bereikt, denk je ook niet? Sinds de bloemenkrans is onttroond, hebben veel festivallooks als stralend middelpunt wat glitter, glans of zelf pailletten.

instagramView full post on Instagram

Zo kun je glitterende prosecco drinken, glitters op je decolleté smeren (#glitterthenipple) of wat glitters in je scheiding strooien.

Dit jaar had Lorde glitters op haar handen tijdens Glastonbury.

Performance, Singing, Purple, Singer, Performing arts, Arm, Gesture, Hand, Pop music, Event, pinterest
Lorde

Deze knul heeft zelfs zijn hele baard in de glitters gedoopt. De betoverende festivallook is dan ook de perfecte manier om het feit dat je drie dagen niet hebt gedoucht te verhullen: makkelijk en goedkoop.

We hebben helaas een reden om je glitterfeestje te bederven... Glitters zijn namelijk vreselijk slecht voor het milieu.

Jawel, net als die kleine bolletjes in je gezichtsscrub zijn glitters micro-plastics die nooit ofte nimmer af te breken zijn door het milieu. Er wordt kennelijk elke dag acht miljoen ton glitter in zee gedumpt, oftewel een vuilniswagen vol magische sparkles elke minuut.

Je denkt er misschien geweldig uit te zien met die iriserende vlekjes op je gezicht, maar denk dan eens aan die arme visjes. Die zijn er niet zo dol op. Gelukkig bestaan er ook milieuvriendelijke varianten, zo verkoopt Lush plasticvrije alternatieven.

Ach, de trend is waarschijnlijk toch al op z'n retour – tijd voor de volgende festivaltrend (niet verder vertellen aan Pat McGrath).

Bam! Dit zijn alle toffe festivals van 2017 in Nederland en België op een rij >

Van: ELLE UK