De motivatie vinden om te gaan sporten terwijl je ook op je bank Netflix kan kijken, blijft lastig. Maar met deze slimme, nieuwe uitvinding kun jij zonder schuldgevoel bingewatchen.

Ronan Byrne, een student aan the Dublin Institute of Technology, heeft de Cycflix, ontworpen; een crosstrainer die je Netflix laat kijken, maar alleen als je fietst. Als je te lang stopt met fietsen, verschijnt er een waarschuwingssignaal op het scherm en wordt Netflix afgesloten tot je weer gaat bewegen. Ja: dit klinkt als de ideale stimulans om te trainen, wat ook een van de redenen was waarom Byrne met het idee kwam.

Op zijn blog Instructables, vertelt Byrne dat hij droomde van 'door beweging gestimuleerd entertainment', om te leren coderen en 'misschien (een grote misschien) mijn crosstrainer te kunnen gebruiken'. Dat is zeker gelukt.

Exercise equipment, Exercise machine, Leg, Human leg, Exercise, Physical fitness, Stationary bicycle, Gym, Bench, Muscle, pinterest

Hoe werkt het?

Een beetje technisch moet je er wel voor zijn, maar Byrne legt uit hoe zijn crosstrainer precies werkt:

'It uses a stationary exercise bike connected to an Arduino Nano to control the streaming of Netflix on a PC. The main gist of the project is that, at the click of a button and some user input, Firefox will open and play Netflix and monitor your speed for the workout routine you designed. If you are going below the speed for too long, Netflix will be paused until you get back up to speed.'

Hij legt uit dat Cycflix ook geïntegreerd kan worden met andere streamingdiensten en dat er potentieel is voor 'veel extra's'. Dit klinkt misschien als je droomwork-out, maar de fiets bestaat nu helaas alleen nog maar in de vorm van een prototype. En hoewel Byrne je een gedetailleerde beschrijving geeft hoe je deze crosstrainer zelf maakt, moet je wel een pro zijn in coderen.

In de tussentijd is er gelukkig altijd de Netflix-app als je wil zweten en Netflixen tegelijkertijd. Gelukkig maar, want alleen bingewatchen blijkt niet heel goed voor je.

Dit zijn de titels op Netflix die je in augustus niet wilt missen >

Van: Cosmopolitan UK