De vrijmibo eindigt vaak – als je bij de harde kern rodewijndrinkers hoort – met paarse tanden en een blauwe mond. Maar maak je geen zorgen en tank vooral door, want met deze tips van onze collega's van ELLE Eten houd jij je tanden spierwit.

1. Kaas eten

Alsof de combinatie van rode wijn en kaas nog niet perfect genoeg was. Door harde kaas als comté te eten komt er een laag calcium op je tanden waardoor de tannines zich minder goed hechten. Eureka, nu drinken we echt nooit meer rode wijn zonder een goddelijke kaasplank.

2. Tanden poetsen

Poets je tanden een paar uur voor het drinken. De tannines in rode wijn hechten zich namelijk aan tandplak. Als je dus ruim voordat je gaat drinken je tanden een grondige poetsbeurt geeft blijven ze wit. Poets ze vooral NIET direct na het drinken van wijn. Van het zuur worden je tanden namelijk extra gevoelig en dat tast het glazuur aan.

3. Water drinken

Water drinken is goed om twee redenen. 1: Tussen je glazen Cabernet door een slok water nemen zorgt ervoor dat je niet straalbezopen wordt. 2: Het water spoelt de wijn van je tanden waardoor je minder kans hebt op paarse vlekken.

4. Wegvegen

Met keukenpapier of een servet over je tanden wrijven na het drinken werkt vaak verbazingwekkend goed.

5. Groenten eten

Op groenten met veel vezels zoals broccoli, bloemkool, spinazie en aardappels moet je veel kauwen. En door het kauwen creëer je speeksel dat werkt als een soort natuurlijke 'tandenscrub' dat de wijn van je tanden haalt.

6. Lipgloss

Met een laag lipgloss op de lippen ben je gewapend tegen de gevreesde paarse mond. Ziet er ook nog mooi uit.

Dé oplossing voor hooikoorts? Gin-tonic >

Bron: ELLE Eten