Neem even de tijd om bovenstaande foto in je op te nemen en geef daarna toe: de gelijkenis is treffend. Je zou bijna denken dat Vivien Leigh nog een keer in de rol van Scarlett O'Hara in Gone With the Wind is gekropen, of dan in ieder geval een zeer op haar lijkend familielid.

Maar niets is minder waar: op links zien we namelijk de 18-jarige Annelies Maria Francine, gewoon een filmfanaat uit België die graag in de huid kruipt van 's werelds meest iconische sterren.

Niet zo gek dus ook dat Francine geschiedenis studeert. Naast die studie houdt ze er ook een grote passie voor mode op na, en om haar enthousiasme een platform te geven, besloot ze een eigen Instagramaccount te starten waarop ze foto's plaatst van haar transformaties in sterren als Audrey Hepburn, Keira Knightley en zelfs Sneeuwwitje.

'Ik heb het altijd fascinerend gevonden hoe ik mezelf met make-up en haarproducten kon omtoveren in andere mensen, en dan met name Hollywoodsterren,' aldus Francine. 'Een jaar geleden knipte ik mijn haar af en mensen zeiden steeds vaker dat ik op Audrey Hepburn leek. Ik was nog helemaal niet bekend met de iconische films waarin ze speelde, maar toen ik ze op ging zoeken, werd ik op slag verliefd op haar elegantie en de vintage glamour!'

Inmiddels kunnen we wel stellen dat er meer dan slechts wat overeenkomsten zijn tussen Francine en Audrey. En Keira Knightley. En Sneeuwwitje. We zetten haar beste transformaties voor je op een rij. Kun je er maar geen genoeg van krijgen? Op haar Instagramaccount vind je meer van zulk moois.

Audrey Hepburn

instagramView full post on Instagram

Jane Eyre

Elizabeth Bennet in Pride and Prejudice.

Harry Potter

Hermione

Vermeer's Meisje met de parel

Een flapper girl

van: Seventeen

Van: Seventeen