Om zomerse schade te beperken komt Clinique met een SPF 35 Targeted Protection Stick, bedoeld voor zones die extra gevoelig zijn voor zonnestralen.

Welke plekken dat zijn? Het topje van de neus, oorlellen, lippen, oogcontouren en littekens. Deze zijn niet voorzien van melanine (beschermt je DNA deels tegen UV-stralingen) en daardoor extra kwetsbaar in de zon. En – je raadt het al – juist deze punten worden vaak vergeten.

De Protection Stick van Clinique is dus geen overbodige luxe. Met het handige zonnefoefje stip je gevoelige punten als neus en littekens simpel en snel aan, als een soort lipstick.

INGREDIËNTEN
Altijd handig om te weten wat er in zo’n nieuw handigheidje zit. Bij deze: een volledige bescherming tegen UVA- en UVB-stralen (SPF 35) en vitamine E, wat weer helpt de huid extra te beschermen tegen schade. En de jojoba-olie verzacht de huid. Alles in één en ook voor wintersport te gebruiken.

Verder is de stick niet vet – dus verstopt je poriën niet – en is ‘ie water-en transpiratiebestendig. Wel even om de twee uur opnieuw aanbrengen.

Clinique SPF 35 Targeted Protection Stick (6 gram): € 18,50

Zie ook: Lancaster Sun Sport >