SPONSORED

Rituals heeft een heerlijke The Ritual of Hamman-lijn gelanceerd. Maar voordat het zover was kregen 25 ELLE.nl lezeressen kans om het nieuwe beautymoois in avant-première te testen. En wat bleek? De lezeressen zijn dolenthousiast.

Brown, Product, Tan, Tints and shades, Cosmetics, Cylinder, Paint brush, Personal care, Boot, Lipstick,

The Ritual of Hammam is geïnspireerd op de eeuwenoude oosterse hamamtraditie ter ontspanning, zuivering en verzorging van lichaam en geest. De lijn bevat alles wat je maar nodig hebt voor een complete hamamervaring. En dat gewoon in je eigen badkamer. De rozemarijn, eucalyptus en olijfolie in de producten kalmeren, zuiveren, voeden en verfrissen.


Ben je niet bekend met de 5 hamamstappen? Hier een kleine opsomming:

1. Begin met Black Soap. De zwarte zeep met eucalyptus en olijfolie voedt de huid diep en verwijdert alle dode huidcellen. Maak daarna de scrubhandschoen vochtig en exfolieer hiermee je hele lichaam voor een zijdezacht effect.

2. Hierna gebruik je de Hot Scrub op basis van zeezout, gember en eucalyptus. Door het masseren, ontstaat een warm gevoel dat vermoeidheid vermindert en je huid reinigt en voedt.

3. Hierna polijst je je huid met de Body Mud. Hierin zit vulkanische klei uit het Atlasgebergte en eucalyptus voor en verfrissend en revitaliserend resultaat.

4. Met de Foaming Shower Gel reinig je je lichaam nog een laatste keer. De eucalyptus en rozemarijn die in de gel zijn verwerkt, werken kalmerend en helpen je huis te herstellen.

5. De laatste stap in The Ritual of Hammam is het aanbrengen van de Body Cream, een rijke, romige crème die verzorgt en verstevigt.

Holy places, Architecture, Building, Arch, Baptistery, Interior design, Font, Byzantine architecture, Place of worship, Symmetry,

Wil je de hamamexperience een keer aan den lijve ondervinden?

Je kunt de hamambeleving in je eigen badkamer ervaren met bovenstaande stappen. Maar je kunt ook een keer naar een heuse hamam bij jou in de buurt. Rituals heeft maar liefst 4 urban spa's, waar je even kunt ontsnappen aan de hectiek van alle dag. Een bezoek aan de hamam werkt bijzonder heilzaam, vermindert stress en helpt je je balans weer terug te vinden. Kijk voor meer informatie op rituals.com en boek snel een afspraak bij jou in de buurt. Je kunt terecht in Almere, Heemstede, Amsterdam en Knokke in België.


De test

Klinkt natuurlijk heerlijk, maar maakt Rituals het met The Ritual of Hammam-lijn ook waar? Dubbel en dwars, want van ELLE-lezeressen kreeg de lijn gemiddeld een 8,5! Ze vonden de beautyproducten ideaal om thuis zo'n heerlijk oosters badritueel te kunnen nabootsen. Het wordt gezien als een ideale manier om even aan jezelf toe te komen en de tijd voor jezelf te nemen. Door de geur en de uitgebreide stappen wordt het een heerlijk ontspannend ritueel waardoor je je helemaal herboren voelt.

The Ritual of Hammam-producten van Rituals zijn nu verkrijgbaar bij Rituals, geselecteerde warenhuizen en op rituals.com.