Skip to Content

We ontvangen mogelijk commissie via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar wij als redactie achter staan

De 10 beste foundations voor elk huidtype

Een goede foundation geeft je maandenlang plezier. Maar welke kies je, in het woud der crèmes en poeders? ELLE zet de beste op een rij.

Door , en
preview for De beste foundationtips van internationale ELLE beautyredacteuren

Een flawless huid, dat willen we allemaal – en soms is hulp van een crème meer dan welkom. Maar wat is de beste foundation? Sommigen zweren bij een foundation met matte finish, terwijl anderen liever voor een foundation gaan die zorgt voor een glowy huid.

Maar welke foundation blijft de hele dag lang zitten, welke zorgt voor een natuurlijke look en welke foundation is het best voor de vette huid? Wij zochten het allemaal voor je uit. Ben je ook op zoek naar een goede foundation? Zie hier: de beste foundations volgens de redactie van ELLE op een rij. Van een foundation op waterbasis tot aan foundations voor de droge huid: er is voor ieder wat wils.

Shop 10x de beste foundation van 2023:

1

Laura Mercier Tinted Moisturizer SPF30

beste foundations laura mercier tinted moisturizer spf30 getinte dagcrème
de Bijenkorf

Perfectioneer de huid met een lichte dekking voor een stralend en natuurlijk effect. De perfecte mix van huidverzorging en make-up; het verbetert de huid in de loop van de tijd met een hydraterend complex bestaande uit macadamia en kukui-zaadoliën. Deze foundation is ideaal voor de droge huid.

€ 53,50

SHOP

2

NARS Sheer Glow Foundation

nars sheer glow foundation
Bijenkorf

Deze natuurlijke foundation van NARS zorgt voor een natuurlijke en stralende gloed - ook wanneer je last hebt van een droge huid. Deze foundation kan worden opgebouwd voor meer dekking, en je krijgt er een zacht-ogende huid van.

€ 45

SHOP

3

TOM FORD Traceless Soft Matte Foundation

beste foundation tom ford traceless soft matte foundation
Bijenkorf

De Traceless Soft Matte Foundation is mat zonder dat het er te vlak of droog uitziet. De zijdeachtige textuur is ultra-blendable en beschermt tegen het zich vastzetten in de poriën. De huid ziet er nog steeds uit zoals huid, beweegt soepel en voelt na verloop van tijd gladder aan, zelfs nadat de foundation is verwijderd.

€ 77,50

SHOP

Dit zijn de beste concealers tegen donkere kringen >

Advertentie - Lees hieronder verder
4

bareMinerals Performance Wear Liquid Foundation

bareminerals liquid foundation
Lookfantastic

De minerale foundation van BareMinerals dekt goed en heeft een natuurlijke matte finish. De foundation heeft een krachtige formule die bijdraagt aan de verbetering van de huid én is gemaakt zonder parfum. Daarnaast zijn er enorm veel tinten: je vindt altijd de juiste foundation bij jouw huidskleur.

€ 27,45

SHOP

Dit zijn ze: de 11 beste bronzers >

5

CHANEL VITALUMIÈRE AQUA SPF15 foundation

beste foundation chanel vitalumiÈre aqua aqua perfecte teint spf 15
ICI Paris XL

Deze foundation van Chanel vecht tegen de vermoeide huid en geeft het nieuwe energie. De uitzonderlijk fijne, frisse en lichte waterachtige textuur zorgt voor een ongekend effect, alsof er een 'tweede huid' wordt aangebracht.

€ 48

SHOP

6

Estee Lauder Double Wear Nude Foundation

estee lauder double wear nude foundation
Bijenkorf

Dit is een van de beste foundations wanneer je last hebt van acne, want ondanks de waterproof-formule en volledige dekking verstopt deze foundation de poriën niet. De dekkende foundation is op waterbasis, waardoor je minder snel zult glimmen.

€ 57

SHOP

Advertentie - Lees hieronder verder
7

MAC Studio Fix Powder + Foundation

mac studio fix powder foundation
Douglas

De keuze van de professionals en de favoriet van MAC fans is deze poeder foundation van MAC Studio. Het geeft de vette huid een vlotte, onberispelijke en matte dekking. Ondanks dat het een poeder is, blijft deze foundation tot wel acht uur lang zitten. Kijk, da's prettig.

€ 39

SHOP

8

Black Opal True Color Liquid Foundation

black opal true color liquid foundation
bol.com

Dit is een goede foundation die voor zowel de gevoelige als vette huid geschikt is omdat-ie geheel zonder olie, parabenen en parfum is gemaakt. Verdoezelt grove poriën, zorgt ervoor dat je niet glimt en dat je huid straalt. Absoluut één van de beste foundations als je het ons vraagt.

€ 16,95

SHOP

Toch liever een CC-cream? Dit zijn de beste CC-creams voor ieder budget >

9

bareMinerals Original SPF 15 Foundation

foundation bareminerals
Lookfantastic

Zorg voor een gave huid met behulp van deze foundation: een lichte, opbouwende formule die zorgt voor een goede dekking, maar aanvoelt alsof je niks op hebt. Daarnaast is hij ook nog eens versterkt met zonnebrandcrème factor 15 om de huid te beschermen tegen UV-straling die huidverbranding en vroegtijdige huidveroudering kan veroorzaken. Goed geschikt voor de gevoelige huid.

€ 25,45

SHOP

Zo breng je foundation het beste aan >

Advertentie - Lees hieronder verder
10

IT Cosmetics Full Coverage Foundation

it cosmetics full coverage foundation
CultBeauty

Op zoek naar een mega dekende foundation? Zoek niet verder. De Your Skin But Better foundation verdoezelt al je imperfecties zonder er cakey uit te zien. De olievrije formule maakt 'm zeer geschikt voor de wat vettere huid.

€ 41,20

SHOP

Teint

vrouw kijkt in camera

Welke kleur concealer past bij mij?

sportmax backstage milan fashion week womenswear fallwinter 20232024

De 6 beste kwasten om je blush mee aan te brengen

max mara backstage milan fashion week womenswear fallwinter 20232024

De beste foundationkwasten van dit moment

beste make upprimers

De 8 beste make-upprimers voor een flawless huid

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder