Skip to Content

We ontvangen mogelijk commissie via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar wij als redactie achter staan

5 cleansing tools voor een stralende huid

Want dat washandje is toch een beetje passé. ELLE's Charlotte tipt haar favoriete alternatieven.

By Charlotte Vossen
Face, Nose, Lip, Cheek, Hairstyle, Eye, Skin, Chin, Forehead, Eyelash,
LAUNCHMETRICS SPOTLIGHT

Ben je toe aan vernieuwing in je skincare routine? Probeer dan eens een elektrische reinigingsborstel voor je gelaat. Geloof me, you'll be hooked.

De fijnste cleansing tools

1

Foreo: Luna

cleanser
Douglas

Deze kleurrijke Zweedse gezichtsborstel heeft een driedubbele werking. De combinatie van siliconen bolletjes op de voorkant en de eerste trilstand zorgt dagelijks voor een diepe reiniging en exfoliatie van je huid. De ribbeltjes op de achterkant van de borstel samen met de tweede trilstand hebben een anti-aging effect.

Hoe werkt het?

Kies eerst de borstel die bij jouw huidtype past. Breng daarna je cleanser aan, activeer de cleansing mode en verplaats de borstel een minuut lang in cirkelvormige bewegingen over je gezicht. Daarna activeer je de anti-aging mode en druk je het apparaat gedurende een minuut lichtjes op rimpelgevoelige zones van je gezicht. Ben je klaar? Dan kan je het apparaat – en ook je gezicht niet te vergeten – afspoelen met water.

€ 159,20

SHOP

2

Dr. Dennis Gross: Pro Facial Steamer

Steamer
Skinstore

Dit eerste apparaat ziet er op het eerste gezicht een beetje funky uit, maar zijn resultaat mag er zijn. De Pro Facial Steamer hydrateert, verheldert en detoxt je gelaat door middel van stoomtechnologie. De wijde oranje tuit zorgt ervoor dat geen plekje in je gezicht ongestoomd blijft.

Hoe werkt het?

Je vult het waterreservoir met water, zet het apparaat aan en laat je gezicht stomen. Ongeveer 8 tot 12 minuten op een droge huid, 12 tot 15 minuten op een gecombineerde huid en 15 tot 20 minuten op een vette huid. Gebruik het apparaat twee keer per week voor een extra goed resultaat.

SHOP

3

Clarisonic: Mia

cleaning-tool
Bol.com

De bekendste onder de opties is de reinigingsborstel van Clarisonic. Dankzij de snelle heen en weer-bewegingen verwijdert dit apparaat tot zes keer meer onzuiverheden, vet en make-up. De borstels die bij de reiniging gebruikt worden, zijn zacht genoeg voor je huid om er twee keer per dag gebruik van te maken.

Hoe werkt het?

Bevochtig je gezicht en de borstel voordat je je cleanser aanbrengt, dat mag op de borstel maar ook op je gezicht. Zet vervolgens de Clarisonic aan en beweeg het apparaat in cirkelvormige bewegingen over je gezicht: 20 seconden op het voorhoofd, 20 seconden op neus en kin en 10 seconden op elke wang. Spoel de rest van je cleanser af met water. (Vervang de borstel om de drie maanden.)

SHOP

Advertentie - Lees hieronder verder
4

The Konjac Sponge Company: Facial Puff Konjac Sponge

cleanser
Cult Beauty

De laatste is een beetje een underdog. Niet echt een borstel en zeker ook niet elektrisch, maar wel de moeite waard om te vermelden in dit lijstje. De Konjac Sponge is 100% natuurlijk – een combinatie van vezels van de Indonesische Konjak-plant en vulkanisch water – en daardoor ideaal voor de gevoelige huid.

Hoe werkt het?

Houd de spons voor ieder gebruik in warm water maar let op dat-ie niet te nat wordt. Je hoeft bij de Konjac Sponge geen cleanser te gebruiken, maar als je dat liever wel doet, kun je een kleine hoeveeheid toevoegen. Daarna verplaats je de spons in cirkelvormige bewegingen over je gezicht. Als je klaar bent, knijp je de spons lichtjes uit en laat je 'm drogen voor het volgende gebruik. (Vervang de spons om de 2 tot 3 maanden.)

€ 10,10

SHOP

5

Philips: VisaPure

cleanser
Bol.com

De reinigingsborstel van Philips lijkt op de Clarisonic, maar er schuilt een totaal andere technologie achter: de borstel maakt tegelijkertijd een pulserende en roterende beweging. Het apparaat heeft twee intensiteitsstanden – voor een milde reiniging en intensieve reiniging – en mag gebruikt worden op een gevoelige huid.

Hoe werkt het?

Bevochtig je gezicht en de borstel voordat je je cleanser aanbrengt, dat mag op de borstel maar ook op je gezicht. Zet dan je VisaPure aan en beweeg de borstel in cirkelvormige bewegingen over je huid. Het reinigingsprogramma duurt een minuut en voorziet – net zoals de Clarisonic – 20 seconden per zone. Verwijder de rest van je cleanser met water. (Vervang de borstel om de drie maanden.)

€ 84,99

SHOP

Meer van ELLE
 
preview for Beauty & Health: how to's, beautytips en wakker worden met

Skincare

model bij de show van ermanno scervino backstage tijdens milan fashion week womenswear fallwinter 2024 2025

Dit zijn de beste LED-maskers voor ieder budget

beautyproducten van meroda
ELLE + Meroda Cosmetics

Zó blijft je make-up veel langer mooi zitten

a group of bottles and containers on a table
ELLE + LOOKFANTASTIC

Dit is het belangrijkste product in je routine

rihanna in bikini op een boot tijdens vakantie in portofino, italië in 2012

De 12 beste zonnebrandcrèmes voor alle huidtypen

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder