Handen omhoog wie ooit eens rode wijn heeft afgeslagen omdat-ie geen zin heeft in de hele rompslomp van paarse tanden...

Precies.

In een notendop, hoe en waarom je paarse lippen en tanden krijgt:

De aanslag wordt veroorzaakt door de tannine in rode wijn, dat in de schillen, steel en pitten van een druif zit. Tijdens het maken van een rode wijn komt die tannine in het druivensap, en ook niet voor niets: het houdt je wijn langer goed en het bepaalt voor veel wijnen ook de smaak. Kortom, zonder de aanslagboosdoener kunnen we eigenlijk niet.

Dan het goede nieuws: sinds kort zijn er doekjes (Wijndoekje, getiteld) die speciaal gemaakt zijn om de aanslag makkelijk van je tanden te vegen - HOE komt het dat we hier zelf nog niet op zijn gekomen? - en hier zijn ze te krijgen. De doekjes zijn vergelijkbaar met doekjes voor je handen die je in sommige restaurants krijgt, maar dan dus speciaal bedoeld voor rode wijn-aanslag, en - ook niet onbelangrijk - de belangrijkste bestanddelen zijn aloë vera en mint. Geen agressief spul, dus.

Wie schenkt er alvast bij?