Het lijkt 't ultieme secret of life, die kokosolie. Voor je haar, voor je huid, als vervanging van boter... Idéaal. Of toch niet???

Uit een nieuw onderzoek dat is gepubliceerd in de New York Times blijkt dat het toch niet zo'n gezond goedje is als we dachten (help!). Aan het onderzoek, uitgevoerd door de Morning Consult, deden 2000 mensen mee (waaronder 672 voedingsdeskundigen, de rest was 'normaal' publiek) en aan hen werd gevraagd welk voedsel ze als 'gezond' zagen.

Wat bleek? De mensen waren het meest verdeeld over kokosolie. Slechts 37 procent van de voedingsdeskundigen gaf aan dat het gezond was, terwijl een whopping 72 procent van het 'normale' publiek het als een healthy optie zag.

Text, Line, Colorfulness, Font, Orange, Parallel, Screenshot, Number, Symbol, Square,

Alissa Rumsey, dokter en woordvoerder voor de Academy of Nutrition and Dietitics, vertelt aan onze collega's van ELLE.com over het rapport:

'While coconut oil shouldn't necessarily be classified as unhealthy, it doesn't quite live up to the healthy hype either. It's fine to add small amounts to your diet as a fat source but you should also focus on eating polyunsaturated and monounsaturated fats found in plant-based oils like olive oil, nuts, and seeds.'

Een andere diëtist, Carly Lauraine, vertelt aan ELLE.com:

'Coconut oil has 14g of total fat per tablespoon, 12 of which are saturated. The American Heart Association recommends only 13g per day for a heart-healthy lifestyle.'

Niets zo goed als we dachten dus... Rumsey voegt daar nog aan toe:

'Coconut oil can raise HDL or 'good' cholesterol levels, but it also raises LDL or 'bad' cholesterol levels. You'll get more antioxidant bang for your buck from vegetables, fruits, and whole grains. There is not much research to back any of the coconut oil health claims; most of these claims come from word-of-mouth.'

Misschien moeten we het dan toch alleen maar voor ons haar en onze huid gebruiken...