De donut bun, de ballerinaknot, de sock bun… Ach, hoe je ‘m ook noemt, deze opgestoken coupe mag ook op jouw hoofd niet ontbreken. Van Kate Bosworth tot Lauren Conrad; de grote bun heeft binnen no time al een aardige schare celebs voor zich weten te winnen.

Hoogste tijd dus om jou de fijne kneepjes van deze hittevriendelijke coiffure uit te leggen. Het is makkelijker dan je denkt.

ZO FIX JE DAT
Op de kaptafel: Een ‘donut’, in te slaan bij de welbekende drogisterijen en o.a. H&M. Een sok schijnt echter ook de truc te doen. Gewoon even de tenen eraf knippen en de rest oprollen. Verder nog een paar schuifspeldjes en twee haarelastiekjes in de aanslag.

> Kam je lokken naar achteren en maak een hoge paardenstaart. Zorg dat er geen plukjes loshangen. Wel het geval doordat je haar nét iets te kort is? Werk de plukken dan weg met schuifspeldjes.

> Haal nu je paardenstaart door de donut (of sok) heen en duw ‘m helemaal tegen je schedel aan. Laat je paardenstaart vervolgens uitwaaieren over de donut, zodat-ie helemaal bedekt is met haar. Als het goed is zie je nu (bijna) niets meer van de donut.

> Heb je lange lokken? Wikkel deze dan om de donut heen en zet de boel vast met schuifspeldjes of een elastiekje. Een iets kortere coupe? Zet je lokken dan meteen zo dicht mogelijk bij de donut vast met schuifspeldjes. Tot slot een lading haarlak erover, en dunzo.

Zo gepiept, niet?

Nog meer kapselinspiratie nodig? Coming right up! Hier vind je nog veul meer (celeb)coupes >