LIFESTYLENIEUWS

LIFESTYLENIEUWS

Art Project @ Hannekes Boom

Geraldine & Eva @ Hannekes Boom - foto: Henzel & Disco Nova
23 mei 2011 18:17

Kunstenaars en creatieve bn-ers zetten zich in voor het goede doel. We schoven aan bij de live painting-actie @ Hannekes Boom te Amsterdam.


Op de picknickweide van Hannekes Boom zette tout creatief Holland zich afgelopen zaterdag in voor de favela’s (de gevaarlijke sloppenwijken) van Brazilië. Onder toeziend oog van het publiek, in het zonnetje en met een biertje, kwastten o.a. Bas Kosters, James Worthy, Hanna Verboom (namens haar eigen stichting Get it Done), Duncan Stutterheim, Geraldine Kemper, Venour en Morrison Schiffmacher er lustig op los. Op een twintigtal picknicktafels en één deur, om precies te zijn, die aan het einde van de zomer worden geveild voor het goede doel.

 

Lees hier meer over dé nieuwe hotspot in Amsterdam: Hannekes Boom >

 

FAVELA PAINTING PROJECT
Dre Urhahn en Jeroen Koolhaas – kunstenaars van Nederlandse bodem – zijn de heren achter het Favela Painting Project. Sinds 2006 zetten zij zich in om samen met de lokale jeugd het straatbeeld van de favela’s van Rio de Janeiro in Brazilië kleurrijker te maken. Een goede zet; op deze manier vrolijken Urhahn en Koolhaas niet alleen de straten op met gigantische muurschilderingen, de jongeren worden hierdoor op een positieve manier van de straat gehouden en bijvoorbeeld uit drugsbendes gehaald. Check ook: www.favelapainting.com.

 

KUNSTIGE PICKNICKTAFELS
Een doel waar onze creatieve helden dus graag de handen voor uit de mouwen steken. De mannen van Vage Gasten en Amsterdams nieuwste hotspot Hannekes Boom bedachten een ludiek project om het Favela Painting Project te steunen. Ze regelden een twintigtal kunstenaars, bekende koppen, plús twintig picknicktafels. 24 Uur lang stiftten, verfden, spoten, tekenden en kliederden ze er lustig op los.

 

Resultaat? Twintig kunstige picknicktafels en één deur van Bas Kosters, die deze zomer voor iedereen te gebruiken zijn op het overheerlijke terras van Hannekes Boom, aan de Dijksgracht, naast het CS in Amsterdam. Na de zomer worden alle kunstwerken geveild en gaat de opbrengst naar de Firmeza Foundation – de stichting achter het Favela Painting Project.

 

Bekijk hier het fotoverslag van de live painting-actie >

 


Reageer


disqu
MEER LIFESTYLENIEUWS

Er wordt gefluisterd dat Duran Duran een videoclip vol topmodellen gaat ...

Diesel is lekker bezig. Naast een nieuwe Preview Collection 2011 heeft ...

Driewerf hoera: actrice Marion Cotillard is gisteravond bevallen van een...

La Gaga stoot talkshow queen en mediatycoon Oprah Winfrey van haar troo...

Vergeet Bugatti, Audi, BMW en elk ander luxueus voertuig. Gucci tovert...

Kate – supermodel – Moss gaat de populariteitsstrijd aan met Kate – her...


Horoscoop
31 augustus 2014
DAGHOROSCOOP

De communicatie kan wat zwaar en somber zijn vandaag. Komt doordat de serieuze Saturnus in de middag contact maakt met de maan. Mensen zijn koppig en kunnen moeilijk omgaan met emoties. Wees vriendelijk zonder jezelf daarbij teveel weg te cijferen, Maagd. 

Fijn kijkvoer (met hete acteur!): de trailer van Maps to the Stars >