LIFESTYLENIEUWS

LIFESTYLENIEUWS

Art Project @ Hannekes Boom

Geraldine & Eva @ Hannekes Boom - foto: Henzel & Disco Nova
23 mei 2011 18:17

Kunstenaars en creatieve bn-ers zetten zich in voor het goede doel. We schoven aan bij de live painting-actie @ Hannekes Boom te Amsterdam.


Op de picknickweide van Hannekes Boom zette tout creatief Holland zich afgelopen zaterdag in voor de favela’s (de gevaarlijke sloppenwijken) van Brazilië. Onder toeziend oog van het publiek, in het zonnetje en met een biertje, kwastten o.a. Bas Kosters, James Worthy, Hanna Verboom (namens haar eigen stichting Get it Done), Duncan Stutterheim, Geraldine Kemper, Venour en Morrison Schiffmacher er lustig op los. Op een twintigtal picknicktafels en één deur, om precies te zijn, die aan het einde van de zomer worden geveild voor het goede doel.

 

Lees hier meer over dé nieuwe hotspot in Amsterdam: Hannekes Boom >

 

FAVELA PAINTING PROJECT
Dre Urhahn en Jeroen Koolhaas – kunstenaars van Nederlandse bodem – zijn de heren achter het Favela Painting Project. Sinds 2006 zetten zij zich in om samen met de lokale jeugd het straatbeeld van de favela’s van Rio de Janeiro in Brazilië kleurrijker te maken. Een goede zet; op deze manier vrolijken Urhahn en Koolhaas niet alleen de straten op met gigantische muurschilderingen, de jongeren worden hierdoor op een positieve manier van de straat gehouden en bijvoorbeeld uit drugsbendes gehaald. Check ook: www.favelapainting.com.

 

KUNSTIGE PICKNICKTAFELS
Een doel waar onze creatieve helden dus graag de handen voor uit de mouwen steken. De mannen van Vage Gasten en Amsterdams nieuwste hotspot Hannekes Boom bedachten een ludiek project om het Favela Painting Project te steunen. Ze regelden een twintigtal kunstenaars, bekende koppen, plús twintig picknicktafels. 24 Uur lang stiftten, verfden, spoten, tekenden en kliederden ze er lustig op los.

 

Resultaat? Twintig kunstige picknicktafels en één deur van Bas Kosters, die deze zomer voor iedereen te gebruiken zijn op het overheerlijke terras van Hannekes Boom, aan de Dijksgracht, naast het CS in Amsterdam. Na de zomer worden alle kunstwerken geveild en gaat de opbrengst naar de Firmeza Foundation – de stichting achter het Favela Painting Project.

 

Bekijk hier het fotoverslag van de live painting-actie >

 


Reageer


MEER LIFESTYLENIEUWS

Er wordt gefluisterd dat Duran Duran een videoclip vol topmodellen gaat ...

Diesel is lekker bezig. Naast een nieuwe Preview Collection 2011 heeft ...

Driewerf hoera: actrice Marion Cotillard is gisteravond bevallen van een...

La Gaga stoot talkshow queen en mediatycoon Oprah Winfrey van haar troo...

Vergeet Bugatti, Audi, BMW en elk ander luxueus voertuig. Gucci tovert...

Kate – supermodel – Moss gaat de populariteitsstrijd aan met Kate – her...


Horoscoop
20 april 2014
DAGHOROSCOOP

Er hangen vandaag spanningen in de lucht, Ram, zowel thuis als op je werk. Pas alsjeblieft op dat je geen ruzie krijgt, want het kan nogal uit de hand lopen. Tel tot tien, steek je hoofd onder de kraan of maak een lange wandeling: doe wat nodig is om af te koelen.

Waarom je je lippen deze Pasen oranje stift >