Bruschetta met asperges, ricotta en pancetta
Bruschetta's zijn het perfecte voorafje. Lekker, makkelijk en je kan er eindeloos mee variëren!
- Porties:
- 4 serving(s)
- Totale tijd:
- 20 minuten
Ingrediënten
- 12
(wilde) groene asperges
- 8
plakken pancetta
- 4
dikke plakken zuurdesembrood
- 250 g
ricotta
olijfolie extra vergine
zwarte peper uit de molen
Extra: aluminiumfolie
Bereiding
Snij een stukje van de onderkant en schil indien nodig het onderste houtige deel van de asperges met een dunschiller. Stoom of kook de asperges in 3-4 min beetgaar. Bak intussen de plakjes pancetta krokant in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op een laag keukenpapier. Rooster de boterhammen in een broodrooster of onder een voorverwarmde ovengrill.
Besmeer het brood royaal met ricotta en beleg met pancetta en asperges. Druppel er wat olijfolie over en maal er grof peper boven.
'Healthy' glutenvrije en lactosevrije oliebollen
Je nieuwe favoriete voorgerecht voor het voorjaar
Dit typisch Franse gebakje is het ideale dessert
Met dit ontbijtrecept waan je je even in Parijs