1. Sommige dingen kun je veranderen, andere dingen nietTot op zekere hoogte kun jij bepalen hoe je lichaam eruitziet. Er zullen wel altijd dingen zijn die je niet kunt veranderen: je lengte, je lichaamstype en de lengte van je ledematen.

instagramView full post on Instagram

2. Snelle oplossingen werken niet Dat geldt voor repen die maaltijden moeten vervangen, juice cleanses en ieder ander rigoureus dieet. Hoewel deze diëten je op de korte termijn een minder opgeblazen of pafferig gevoel geven, zullen ze je niet helpen een significant aantal kilo's te verliezen. Dat is onmogelijk in een week of tien dagen, hoezeer je ook beknibbelt op je eten, zegt Georgie Fear, auteur van het boek Lean Habits for Lifelong Weight Loss. En aangezien kortetermijndiëten vaak extreem weinig calorieën bevatten, eindigen ze bijna altijd in binge eating, waardoor je weer precies evenveel aankomt, en vaak zelfs meer.

Als je héél weinig tijd hebt en er wel goed uit moet zien, besteed je geld dat je normaal aan een crashdieet zou besteden dan aan een spray tan, een outfit die goed zit of perfect ondergoed waardoor je lichaam op z'n best naar voren komt in kleding.

3. Afvallen zal nooit meer makkelijker worden dan nuIedereen weet dat je spijsvertering langzamer wordt naarmate je ouder wordt. Als je geen zin hebt om die overtollige kilo's kwijt te raken, bedenk dan dat het alleen maar lastiger wordt met de jaren.

4. Iets dat voor je vriendin werkte, werkt niet per se voor jouDat ene dieet van vriendin A bevat misschien te weinig calorieën, waardoor je honger blijft houden, terwijl dat dieet van vriendin B misschien te veel calorieën bevat waardoor je niet afvalt. Iedereen heeft verschillende behoeften en een dieet kan voor de een wel werken, maar voor de ander niet. Onthoud dat.

5. Je hoeft koolhydraten niet op te geven als je wil afvallenJe hebt die koolhydraten nódig als brandstof, zeker als je extra actief bent. De truc is om de juiste koolhydraten te kiezen. In plaats van ze helemaal te vermijden, kun je 't beste gaan voor groenten en volkorenproducten; koolhydraten die vezels bevatten en je een vol gevoel geven.

6. Slaap is essentieel voor gewichtsverliesTen minste zeven uur per nacht slapen helpt je niet alleen om fris de dag door te gaan, het zorgt er ook voor dat je je honger beter kunt regelen. Korte nachten kunnen met je hongerhormonen sollen, waardoor je extra trek krijgt in slecht voedsel. Bovendien kun je minder goed sporten als je niet goed hebt geslapen. Allemaal redenen om dus vaak genoeg vroeg onder de wol te kruipen.

7. Het is oké om een hongervoel te hebbenSommigen houden helemaal niet van een hongergevoel en blijven dus eten, zodat ze geen hongergevoel krijgen. Maar eten vóórdat je echt een hongergevoel krijgt, kan ervoor zorgen dat je te veel eten binnenkrijgt. Het beste kun je een half uur het hongergevoel toelaten, om daarna te eten, zegt Fear. Zo houd je genoeg energie de dag door, maar eet je niet te veel.

8. Gluten maken je niet dik

Net als suikers, of bewerkt eten. Gluten of suikers vermijden gaan er echt niet opeens voor zorgen dat je kilo's gaat afvallen, zegt Fear. Het probleem zit hem namelijk vaak in iets anders: te veel eten dan je nodig hebt, zo simpel is het. Één ingrediënt vermijden gaat de truc niet doen; je dieet zodanig veranderen dat je genoeg eet en niet te veel, wél.

9. Het is ontzettend moeilijk om af te vallen als je niets aan je eten verandertHoe lang je ook in de sportschool gaat zwoegen; het is ontzettend moeilijk om af te vallen als je niet je dieet verandert, omdat je calorieën vaak sneller eet dan je ze eraf kunt sporten.

10. Soms kan méér eten je helpen af te vallenDubbel zo veel groenten eten, kan ervoor zorgen dat je te vol zit om je nog te laven aan snoep, koek, taart of andere slechte dingen.

11. Je hoeft niet minder vet te eten om af te vallenJe moet alleen de goede vetten blijven eten, en niet de slechte. Olijfolie en avocado bevatten goede vetten; het type vet waar je lichaam meer tijd voor nodig heeft om ze te verwerken, waardoor je er langer een vol gevoel van hebt. Slechte vetten zitten in je cheeseburger en je frietjes: vetten die snel worden opgenomen en je uiteindelijk dus sneller weer een hongergevoel geven, waardoor je er precies niks aan hebt. Geen voedingsstoffen, geen goed verzadigd gevoel; alleen de trek om nóg meer te gaan eten.

12. Je schildklier is heel waarschijnlijk niet de boosdoener van je gewichtstoenameHet is makkelijk om je schildklier de schuld te geven van je gewichtsproblemen. En hoewel schildklier- of hormoonproblemen veel ellende kunnen veroorzaken - waaronder gewichtstoename -, komt dit niet vaak voor, en is het waarschijnlijker dat je gewichtstoename komt door je eetpatroon. Als je, zonder iets te veranderen aan je sport- of eetritme of aan nieuwe medicijnen te beginnen, opeens veel aankomt, is er waarschijnlijk iets mis, maar als dit niet het geval is, ben je toch echt aangekomen door het eten dat je eet, en dat heb je zelf in de hand.

13. Als je veel drinkt, kan minder drinken al een groot verschil makenSterker nog: dan kan je drinkpatroon aanpassen al voldoende zijn. Deze kaart laat zien hoeveel calorieën er in elk drankje zitten (veel, dus):

Purple, Pink, Magenta, Font, Colorfulness, Violet, Lavender, Graphic design, Graphics,

14. Je hebt meer dan genoeg tijd om te sportenAls je nu al geen tijd vindt, wanneer dan wel? Later, als je misschien wel kinderen hebt en nog meer verantwoordelijkheden? Nu je enige verantwoordelijkheid (heel waarschijnlijk) nog is om naar je werk te gaan en de huur te betalen, heb je écht genoeg tijd om te sporten.

15. Intensere work-outs kunnen je helpen meer gewicht te verliezenZónder meer tijd kwijt te zijn in de sportschool.

16. Je hebt geen geld nodig om te kunnen sportenGeen geld voor een sportschool hebben is een van de oudste, maar ook slechtste smoesjes om niet te sporten. Vandaag de dag zijn er genoeg work-outs online te vinden; gratis, en overal te doen, dus ook in je woonkamer.

17. Goed worden in één work-out is goed voor je zelfvertrouwen......maar niet voor de weegschaal. Blijf je work-out veranderen, zodat je je lichaam elke keer weer 'verrast' en het hard moet werken om zich aan te passen aan de nieuwe work-out. Zo blijf je maximaal calorieën verbranden.

18. Je kunt met (bijna) elk gewicht gezond zijnProbeer jezelf niet te veel vast te pinnen aan een bepaald 'ideaal' gewicht. Als je fysiek niet wordt gehinderd door je gewicht en je blij bent met je lichaam, heb je geen nummer op de weegschaal nodig dat je moet vertellen dat je een 'perfect' gewicht hebt.

Wat voor verrassing zou Beyoncé zaterdag in petto hebben?! >

Bron: Cosmopolitan.com