Als je, net als ons, dacht dat dit het jaar zou zijn van geglaceerd eigeel, think again.

On the rise in health-land: zeevenkel, in het Engels 'samphire'.

Green, Botany, Ingredient, Vegetable, Produce,

De zoute zeeplant is het nieuwste exotische ingrediënt in je salade. Wat je er aan hebt? Zeevenkel zit vol vitaminen en voorkomt dat er gas in je maag- en darmkanaal komt. Het afgelopen jaar is de verkoop van zeevenkel enorm gestegen, wat impliceert dat 't ingrediënt on the rise is. In Engeland wordt het groene plantje al 80% meer verkocht bij Tesco en 50% meer bij Waitrose.

Als je je geld niet wilt besteden aan dure groentejuweliers of 'hippe' groentezaakjes, kun je ook heel goed zelf langs de zee lopen en ze uit de branding plukken, want ja; die sliertjes die je daar altijd ziet liggen, dá's zeevenkel.

Zeevenkel is het lekkerst als je ze eventjes blancheert of stoomt. Rauw zijn ze ook lekker; voeg een beetje chili-olie toe, en geloof ons; you'll enjoy.

instagramView full post on Instagram


Bron: ELLE UK