Waar rode wijn toch allemaal niet goed voor is. De drank werd (met mate) al in verbrand gebracht met een aantal hele goede voordelen voor je gezondheid, zoals: een verlaagd cholesterol, een verlaagd risico op hart- en vaatziekten, beroerte, dementie, en sommige vormen van kanker. Maar ook als hulpmiddel voor afvallen en als basis voor sterkere botten en tanden wordt rode wijn vaak genoemd. Daar kunnen we nu dus een belangrijke voordeel aan toevoegen. Een nieuw onderzoek van Georgetown University toont aan dat rode wijn de schade van een slecht eetpatroon ongedaan kan maken.

MOOI ROOD
Om te ontdekken wat resveratrol (hét goede stofje in wijn) voor effect heeft op vet en suikerrijk voedsel, gaven de onderzoekers een groep apen een gezond, evenwichtig dieet en een andere groep apen kreeg een minder bewonderingswaardig maal voorgeschoteld. Beide groepen kregen resveratrolsupplementen. Onderzoekers waren vooral geïnteresseerd in het beschermende effect op de spieren, die eronder lijden als we niet goed eten.

Na het onderzoeken van drie verschillende spiergroepen van de twee groepen apen, concludeerden onderzoekers dat hoewel resveratrol niet per se tegen de schade van een slecht eetpatroon beschermt en deze schade dus voorkomt, ze de schade van een slecht eetpatroon wel ongedaan kunnen maken. Het effect was vooral sterk bij 'trage' spieren, die gebruikt worden bij alledaagse activiteiten zoals staan of lopen in tegenstelling tot de 'snelle' spieren die we gebruiken bij fietsen of hardlopen.

Rode wijn kan dus zeker geen kwaad. Probeer die pizza's en chocolade nu niet ook nog weg te spoelen met wat extra rode wijn, maar kies tijdens een avondje uit gewoon met vriendinnen sneller voor een rood wijntje in plaats van die cocktail. 

http://i.giphy.com/3rgXBLaXy6X72X9fGM.gif

Lees ook: de 7 voordelen van rode wijn >

Bron: ELLE Australia