Ugh, de horror van supermarkten met keiharde avocado's; je kunt er niks mee, en er is zo'n beetje niks wat een avocado kan vervangen.

Maar! Er zijn dus twee manieren om avocado's sneller rijp te laten worden, waardoor je misschien toch wel toe kunt met die onrijpe, harde avocado's.

https://49.media.tumblr.com/d8c4935dbe10ed5be06f03a4e4c2a8b6/tumblr_nc22sk2AGu1s7cy99o1_250.gifhttps://media.giphy.com/media/X1Ng55aAf98fm/giphy.gif

We delen:

1. Stop het in een plastic zak

> Duur
Één tot twee dagen.

> Wat je moet doen
Neem een appel, een banaan en een onrijpe avocado en stop ze met elkaar in een plastic zak. Check na een dag hoe je avocado is. Rijp? Perfect. Nog niet rijp? Laat ze dan nog een dagje in de zak.

> Hoe het werkt
Avocado's, appels en bananen stoten allemaal het gas ethyleen uit, dat ervoor zorgt dat een fruitstuk rijper wordt. Door de drie in een zak te doen, kan de ethyleen niet ontsnappen, en gaat her rijpen sneller.

2. Stop je avocado in de oven

> Duur
Tien tot zestig minuten.

> Wat je moet doen
Neem een onrijpe avocado, aluminiumfolie en bakpapier. Wikkel je avocado in de folie en leg op bakpapier voor tien minuten in een oven op 95 graden. Afhankelijk van hoe onrijp de avocado is, kan het soms tot vijftig of zestig minuten duren voor je avocado zacht is; blijf er dus goed bij. Als hij zacht is, kun je hem in de koeling van de ijskast leggen, totdat hij is afgekoeld.

> Hoe het werktNu 'vang' je het ethyleen niet, zoals in de eerste truc, maar versnel je wel de ethyleenreactie en zorg je ervoor dat het rijpingsproces wordt versneld.

Geen dank.

Is Zac Efron weer single?! >

Bron: Cosmopolitan.com