We Instagrammen onze avocado-maaltjes er lustig op los. Tijd om wat meer over deze vrucht te weten te komen, vonden onze Engelse ELLE-collega's. Wat blijkt? We eten het fruit dus al jaren verkeerd. Volgens health-website One Green Planet moeten we juist de pit (!) opeten. Dat blijkt dus supergoed voor je. De pit bevat volgens het onderzoek van de site zo'n 70% van de antioxidanten van het stuk fruit, terwijl we het ding iedere dag weer weggooien.

Maar hoe eet je de gigantische en harde pit? Aangeraden wordt om hem in partjes te snijden, in de blender te stoppen en vervolgens het goedje dat overblijft toe te voegen aan je sapje voor een avocado-boost. Waarom al die moeite? De pit bevat belangrijke vezels die zorgen voor een goede spijsvertering en een lager cholesterol en het bevat oliën die het collageen stimuleert. 

Klinkt veelbelovend toch? 

Waarom avocado eten je een modellenhuid gaat opleveren >

Hoe je een avocado omtovert tot beautyproduct >

Bron: ELLE UK