Want, tromgeroffel, McDonald’s introduceert in Duitsland voor het eerst een biologische hamburger. Hiermee proberen ze in te spelen op de groeiende vraag naar biologisch en proberen ze hun 'groene' imago verder door te zetten.

McDonald’s kampt al een tijdje met teruglopen inkomsten (het afgelopen jaar daalden ze met maar liefst 15 procent), omdat mensen zich steeds bewuster worden van wat ze in hun lichaam stoppen. En tja, een tripje naar de beroemde fastfoodketen staat dan niet meer zo snel bovenaan.

En daarom is er dan nu de McB (zo heet de burger) waarvan het vlees helemaal biologisch is en komt van Duitse en Oostenrijkse veehouders. De verder delen van de burger, zoals het broodje, de groenten, kaas en sauzen, zijn echt niet biologisch. Maar ach, het is een eerste stap.

De McB wordt morgen (1 oktober) als pilotverkoop alleen in Duitsland gelanceerd in 1.400 vestigingen. De pilot zal enkele weken duren en daarna is het de vraag of de burger in meerdere landen wordt uitgerold.

McDonald's lanceerde ook eerder deze maand in de vestigingen in de Verenigde Staten en Canada producten die alleen van scharreleieren zijn gemaakt. We zijn benieuwd wat ze nog meer van plan zijn en of het effect zal hebben.