Een dieet van croissants, baguettes, macarons, crêpes en liters rode wijn, maar toch toujours prachtig en slank. Hoe doen die Françaises dat toch? Een journaliste van het toonaangevende Amerikaanse tijdschrift Harpers Bazaar ging op onderzoek uit en ontfutselde Mireille Guiliano, de svelte vrouw achter het boek Waarom Franse vrouwen niet dik worden, haar geheim. Het blijkt een heel erg lekker, heel erg makkelijk, snel, vullend en gezond ontbijt. Zo maak je het.

DE ZES INGREDIËNTEN > Magere yoghurt > Lijnzaadolie > Sap van een citroen > (Acacia)honing > Havermout of suikervrije ontbijtgranen> Walnoten

HET RECEPTJE > Neem een bakje yoghurt en giet er een theelepeltje lijnzaadolie over, voeg daarna het citroensap toe. > Daarna verbrijzel je twee theelepels havermout en twee theelepels walnoten in de vijzel (of stop alles in een theedoek en ram er liefdevol op met een deegroller of iets anders hards).> Et voilà: gooi alles bij elkaar en klaar is je magische Franse wonderontbijt. Mag je later op de dag best een stokbroodje met brie en een goed glas wijn.

Waarom modellen ontbijten met havermout >