Een goed begin is het halve werk: 10 herkenbare, maar onnodige pre-workout gewoontes die een lang en gelukkig sportleven in de weg staan.

 1. Niet vooruit plannen
Leg je sportspullen de dag van tevoren klaar, of check voor je de deur uit gaat nog even of je alle essentiële spullen hebt: je muziekoortjes, een opgeladen telefoon of iPod, je flesje water, een schone handdoek. Vergeet je een van deze dingen, dan is je work-out sowieso off.

2. Vergeten je mentaal voor te bereiden
Haast, of een slechte dag gehad? Waarschijnlijk storm je van je rommelige dag zo je work-out in, en grote kans dat je work-out dan óók rommelig verloopt. Je hebt maar twee of drie minuten nodig om mentaal alles even op een rijtje te zetten en bewust na te denken over wat je straks voor work-out gaat doen.

3. Te veel koffie drinken
Het líjkt een goed idee om koffie te gebruiken als energiekick voor het sporten, maar niks is minder waar. Je energielevel zal tijdens of na het sporten juist instorten, terwijl een goede work-out je juist meer energie gééft. Laten staan dus, die koffie.

4. Proteïne eten voor je work-out
Je maag doet er behoorlijk lang over om proteïnerijk eten te verwerken, en tijdens het sporten wil je niet dat je lichaam ook dáár mee bezig moet zijn. Heel lang van tevoren eten, dus, of gewoon laten staan.

5. Een enorme maaltijd eten voor het sporten
Niét doen. Niet alleen word je misselijk, je kunt er ook behoorlijk heftige maagkrampen van krijgen.

6. Vergeten je telefoon op vliegtuigstand te zetten
Appjes, belletjes, facebooknotificaties, mailtjes - verleidelijk om er tijdens het sporten even tussendoor op te reageren, zeker als je op een sportapparaat staat, maar doe het niet. Sporttijd is voor sporten. Zet 'm dus op vliegtuigstand.

7. Helemaal niks eten
Óók geen goed idee. Je kunt er een slaperig gevoel van krijgen tijdens het sporten, en je mist - natuurlijk - de energie om het meeste uit je work-out te halen.

8. Vergeten doelen te stellen
Of het nu is hoeveel calorieën je wil verbranden, hoe lang je wil sporten of hoeveel spiermassa je op wil bouwen - doelen stellen dé sleutel naar een bevredigende work-out. Vergeet ze dan ook niet te stellen, en stel als 't even kan ook een plan voor de lange termijn op.

9. De warming up vergeten
Een perfecte work-out kent een warming up en een cooling down. Het vergeten is zonde: je hebt onnodig veel spierpijn, en bovendien vergroot je de kans op blessures.

10. Niet genoeg slapen
Je wil dat je sportsessie je energie gééft, in plaats van neemt, en dat bereik je alleen als je goed uitgeslapen aan je work-out begint. Doe je dat niet, dan blijf je na je work-out een beetje duf.

Bron: minq.com

Dit is dus hoeveel uur je moet sporten >

Op zoek naar perfecte billen? Zo krijg je ze in 6 work-outs >