Iedereen weet dat sport goed voor je is, maar je weet wat ze zeggen: té veel van het goede, kan weer leiden tot iets slechts. Terwijl de meesten onder ons moeite hebben met het krijgen van een steady work-out-ritme (guilty..), zijn er ook mensen die er juist verslaafd aan raken. Maar het belangrijkste deel van een sportsessie is de herstelperiode. Als je deze overslaat, zou je zomaar eens géén beloning kunnen krijgen voor je harde werk.

Als een beginner kun je het beste proberen om elke week drie sportsessies van dertig minuten te doen waarbij je je middelmatig inspant. Dit kun je verhogen naar vijf dagen per week als je conditie is verbetert. Maar als je al interval oefeningen met een hoge intensiteit doet, kun je dat beter niet meer dan drie keer in de week doen.

Deze vier tekenen van je lichaam laten je zien dat je wellicht slachtoffer bent van overdoing:

1. Oefeningen maken je uitgeput in plaats van energiekEen duidelijk teken dat je spieren een break nodig hebben.

2. Blessures en griepjes gaan maar niet overGezonde mensen hebben een goed immuunsysteem, dus als jouw weerstand niet hoog is, heeft je lichaam vast behoefte aan rust.

3. Je hebt een kort lontjeTe veel sporten kan leiden tot een opbouwing van stress, en dat beïnvloedt hoeveel je kunt hebben van de mensen om je heen.

4. Je kunt niet slapenDe stress die je work-out in je lichaam brengt, kan je cortisolspiegel verhogen en dat kan weer leiden tot slapeloosheid.

No pain, no gain? Tuurlijk, maar luister naar wat je lichaam je probeert te vertellen, neem rust en ga dan pas weer door.

http://i1015.photobucket.com/albums/af273/Chapa37/gif/celebrity-gifs-brad-pitt-workout.gif

9 manieren om een platte buik te krijgen zónder te hoeven sporten >

Bron: ELLEUK.com