Natuurlijk is het helemaal oké om in de avonduren te sporten, maar een workout in de vroege uurtjes heeft ook zeker voordelen. Hier zijn zes goede redenen om morgenochtend je standaard snooze-momentjes te verruilen voor een korte hardloopsessie of workout.

1. JE ONTWIJKT DE DRUKTE
Over het algemeen is het in de vroege uurtjes veel minder druk in de sportschool dan later op de dag. Je hoeft niet te wachten tot een apparaat vrijkomt en hebt alle ruimte voor je eigen workout. Dat is mooi, want wie zit er te wachten op mensen die in je aura staan te deadliften? Niemand.

2. JE VUURT JE VETVERBRANDING OP HET JUISTE MOMENT AAN
‘Je geeft je stofwisseling een behoorlijke boost door de dag te beginnen met sporten’, legt personal trainer Monica Nelson uit. ‘Je metabolisme draait daardoor vanaf de ochtenduren al op volle toeren.’ Resultaat: je verbrandt gedurende de hele dag meer dan wanneer je langer op één oor zou blijven liggen.

3. JE ZET EEN GEZONDE TOON VOOR DE REST VAN DE DAG
De endorfinerush die je voelt na een fijne workout heeft een positief effect op zowel je energielevel als je gemoedstoestand, verklaart Nelson. De kans is ook kleiner dat je door deze superhealthy state-of-mind later op de dag zwicht voor fastfood, snoep of vette snacks. Nelson: ‘Je voelt je na een morning workout meestal zo goed, dat je je energievoorraad alleen met gezond eten wilt aanvullen.’
   
4.JE KUNT JE BETER FOCUSSEN
De kans dat je wordt afgeleid is ’s ochtends vroeg veel kleiner dan later op de dag, zegt Nelson. Je bent nog niet omringd door nieuwe mails, binnenkomende belletjes of app’jes. Alles en iedereen slaapt nog, zelfs Instagram en Facebook.

5. JE HOEFT NIET VROEGTIJDIG AF TE TAAIEN OP DE BORREL
Als je ’s ochtends al in actie bent gekomen, hoef je niet de partypooper te spelen op de kantoorborrel of tijdens het happy hour met vrienden in de kroeg. Jouw workout zat er om 8 uur vanmorgen al op, daardoor hoef je het er nu niet bij eentje te laten. Cheers!
     
6. JE HOEFT ECHT NIET ZOVEEL VROEGER OP TE STAAN
Kost het je meer energie om naar de sportschool te gaan dan dat het je oplevert? Doe je workout dan gewoon thuis. Probeer een kwartiertje eerder op te staan, zo heb je genoeg tijd voor bijvoorbeeld het trainen van je armen, benen, buik of ga voor een 15 minuten full body workout.

11 trucjes om meer uit je workout te halen >

10 gewoontes die je voor je workout doet waar je METEEN mee moet stoppen >

Bron: womenshealthmag.nl