1. Eet niet meer na acht uur 's avonds
Keiharde fabel. Het gaat om je totale inname van calorieën gedurende de hele dag. Als jij om half negen 's avonds trek hebt, hoef je heus niet met een knorrende maag te wachten tot je de volgende ochtend weer 'mag' ontbijten. Zorg er wel voor dat je een gezonde keuze maakt, zoals fruit, griekse yoghurt of een smoothie met fruit en groenten.
   
2. Hou je weegschaal nauwlettend in de gaten
Laat de weegschaal achterwege en focus je op wat je in de spiegel ziet. Of je nou 85 kilo weegt of 65 kilo, je zelfvertrouwen en je zelfbeeld is véél belangrijker dan die kilo's. En bovendien kan je gewicht enorm afhangen van wat je hebt gegeten die dag en hoe vaak je naar het toilet gaat. Wil je jezelf toch wegen? Doe dit dan maximaal één keer per week op een vast tijdstip.
   
3. Doe een sapkuur
Als je de kuur net achter de rug hebt zul je zéker iets lichter zijn, maar zodra je weer gewone maaltijden gaat eten zit het er weer aan.
   
4. Stop met vet eten
Frituurvet is slecht? Zeker weten. Maar dat je alles wat vet is moet vermijden is écht een fabel. Vette vis bijvoorbeeld, is wel héél goed voor je. Ook vettere vruchten en groenten, zoals avocado en aubergine, zijn ontzettend goed voor je lijf.
   
5. Pas op met sporten
Door veel te sporten zou je meer honger krijgen en dus meer te gaan eten. Fout! Natuurlijk vraagt je lichaam om meer bouwstoffen als je veel sport, maar als je voor de juiste voeding kiest (ga vooral voor eiwitrijke producten) kom je daar zeker niet van aan.
   
HOEVEEL GEWICHT KUN JE AANKOMEN IN ÉÉN DAG? >
   
6. Eet meerdere kleine maaltijden verspreid over de hele dag
Dat zou helpen bij het afvallen. Dit is gedeeltelijk niet waar. Je valt niet af van die vijf kleine maaltijden, maar omdat je wel continu een verzadigd gevoel hebt, grijp je minder snel naar snacks en snoepjes.
   
7. Vervang je frisdrank voor light
Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die voornamelijk light-drankjes drinken, evenveel caloriën binnenkrijgen op een dag als mensen die gewone frisdrank drinken. Dat heeft te maken met compenseren: omdat je al een heel gezond (ahum) light-drankje neemt, mag je wel een extra koekje. Of twee.
   
En daarnaast: light-producten zijn sowieso niet goed voor je. Maar dat wist je natuurlijk al.
   
8. Skip al het snoep en de koekjes
Als je heel streng bent voor jezelf en nooit een koekje mag, ga je het nooit volhouden. Ja, we spreken uit ervaring. Spreek liever met jezelf af dat wanneer je de hele week gezond hebt gegeten, je een zogenoemde cheat day mag inlassen. Die dag - bijvoorbeeld elke zaterdag - mag je wel een paar van je lievelingskoekjes of een overheerlijk patatje.
   
9. Als ik genoeg sport, kan ik eten wat ik wil
Helaas, was het maar zo'n feest. Als je wat kilo's wil kwijtraken is gezond eten toch echt key. Fanatieke sporters beweren dat afvallen 75 procent om gezond eten draait en 25 procent om sporten. Sporten is dus wel een heel belangrijk element, want: je verbrandt vet én je bouwt spieren op. En wist je dat hoe meer spieren je hebt, hoe hoger je spijsvertering is? En dat zorgt - juist! - voor vetverbranding.
   
Wat dan wel werkt?
> Gezond eten! Groenten en fruit zijn vanaf nu je allerbeste vrienden
> Maar ook andere dingen (vezels, eiwitten en vetten bijvoorbeeld) zijn heel belangrijk
> Zorg dat je gevarieerd eet en je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt
> Sla geen maaltijden over - je lichaam raakt dan in stressmodus en slaat juist vet op
> Sport regelmatig en beweeg voldoende
> Drink héél veel water, minimaal 2 liter per dag   
Vind je water saai? Voeg er dan schijfjes citroen, limoen en muntblaadjes aan en toe, dan smaakt het net als een mojito. Wedden dat je er dan automatisch liters van wegdrinkt?

Waarom zijn Nederlandse meiden de langste ter wereld? >

Bron: Cosmopolitan
Van: Cosmopolitan NL