SOULCYCLE
Een fietsworkout is ons Nederlanders op het lijf geschreven. En als het buiten compleet snertweer is, is niets fijner om indoors op de fiets te springen en aan ons lijf te werken. En dan het liefst met begeleiding van opzwepende muziek. We horen je denken: 'dat bestaat al! Spinning!'. Maar het in New York ontwikkelde Soulcycle gaat nog een stapje verder. Je traint namelijk niet alleen je benen en uithoudingsvermogen, maar doet (al fietsend dus) ook krachtoefeningen voor je armen en bovenlichaam. Soulcycle (de naam doet het al vermoeden) werkt overigens niet alleen aan je lijf, maar heeft ook een meditatief randje doordat de sport beoefend wordt in een verduisterde ruimte met kaarslicht.
               
ACROYOGA
Een soort acrobatiek, turnen en yoga in één: dat is AcroYoga. Hoe je dat voor je moet zien? Twee mensen die met behulp van elkaars lijf allerlei yogaposes aannemen. Samen, dus.
              
PILOXING
In Amerika is het al tijden hot. En nu beginnen ook de plekken waar je Piloxing kunt beoefenen in Nederland, als paddenstoelen uit de grond te schieten. Gelukkig maar, want van Piloxing wordt een mens gelukkig. Piloxing combineert boksen, pilates en dansen in één workout. Pilates, boxing en dancing: Piloxing, dus. En (oren gespitst!) met zo’n workout verbrand je wel 800 tot 1000(!) calorieën. Met deze vorm van sport werk je aan je hele lijf: pilates versterkt je spieren en balans en met dansen en boksen werk je aan je conditie.
                
Meer over Piloxing >
             
GLADIATOR WORKOUT
High intensity training! Ha, we hebben je aandacht? Dan hebben we een gloednieuwe workout voor je waar je blij van wordt: de Gladiator workout. Deze circuittraining is een combinatie van drie verschillende workouts, waardoor zowel je conditie als spierkracht een enorme boost krijgen. Geen enorme spierballen? No worries: de oefeningen zijn aan te passen aan ieder niveau.
            
CALISTHENICS EN URBAN BOOTCAMP
Laat die gewichten voor wat ze zijn, voor een calisthenics- en urban bootcamp workout heb je alleen je eigen lijf nodig. Bovendien bespaar je jezelf een duur sportschoolabonnement, daar deze workouts buiten worden gedaan. Alle 'apparatuur' die je voor de oefeningen nodig hebt, vind je op straat en in het park. Van een bushokje tot een speelrek tot een sloot waar je over- of doorheen moet.
             
Nog meer fitnesstrends voor 2014 vind je op Womenshealthmag.nl.