‘I’m not fat, I’m just easy to see’? Tijd voor verandering. Sportief is namelijk het nieuwe zwart. En dus slaat één van uw ELLE.nl redacteuren aan het sporten. Niet in de sportschool tussen alle uitslovers en loerende mannen, maar gewoon lekker thuis, voor de laptop. Vier dagen in de week begin ik mijn ochtend met dertig minuten YouTube.

  
WEEK 1
Het sportkanaal van Fabsugar, onder de naam Fitsugar, heeft allerlei work-outs van tien minuten. Ik begin met de Victoria's Secret Model Workout: 10-Minute Fat-Blasting Circuit (inmiddels een van mijn favorieten). Celebrity fitness coach Andrea Orbeck zorgt er voor dat ik binnen tien minuten het zweet van mijn voorhoofd moet vegen.

De volgende video heet 10 Minutes to Leaner, Longer Looking Legs, waarin personal coach Holly Perkins mij allerlei oefenen laat doen onder de naam butt isolater en crouching lunge. Een tikje angstaanjagend, maar de resultaten voel ik de volgende morgen als ik mijn bed uit strompel. De hakken verruil ik deze week voor flatjes. Au!

WEEK 2
Deze week gaat het sporten van een leien dakje. Ik heb er zin in en ik weet inmiddels welke video’s van Fitsugar ik het fijnst vind om mee te trainen. Zo nu en dan klik ik ook verder op YouTube om eens een nieuwe work-out te proberen. De buikspieroefeningen van Blogilates zorgen er voor dat mijn huisgenoot komt kijken of ik niet dood aan het gaan ben. 

WEEK 3
Poe, ik ben er inmiddels wel achter dat mensen met een vaste baan zich dienen te beperken tot work-outs in het weekend. Voor zevenen opstaan vergt flink wat doorzettingsvermogen. En laat ik nou nét dol zijn op slapen. Niets aan de hand, want deze week beperk ik het sporten tot zaterdag en zondag. Prima, maar stiekem heb ik op dinsdag alweer zin om te sporten. Addictive, much?

WEEK 4
Biecht: deze week heb ik er helemaal geen zin in. Ik hunker vooral naar een avond op de bank en lui zijn. Ik zet stug door en merk dat, zodra ik bezig, ik er toch wel heel blij van word. Onder het mom ‘sweat is just fat crying’ werk ik mezelf in het zweet om vervolgens voldaan onder de douche te springen.

CONCLUSIE
Stiekem vind ik het jammer dat ik hier niet eerder mee ben begonnen, want och wat wordt mijn lijf hier blij van. Minpunt: het vergt flink wat doorzettingsvermogen om het elke week te blijven volhouden. Als ik mezelf na een maand weeg op een speciale vet-spierweegschaal zie ik dat mijn vetpercentage echt is geslonken en dat ik daadwerkelijk spieren hebt gekweekt. Laat die zomer maar komen!

Push-ups, optrekken, klimmen, touwtrekken, oftewel: back to basics >