PLANKING
Aka opdrukken, maar dan blijvend in dezelfde houding. En in dit geval staand. En dan óók nog eens op een stijlvolle manier: plaats je handen op een tafel/bureau, zet een stap naar achteren en plaats je voeten plat op de grond. Houd dit 60 seconden vol, en die killer body komt in zicht. Gegarandeerd.

DOE DE L-VORM
In de keuken om een maaltijd in elkaar te flansen? Train dan ondertussen die bilpartij erbij. Hoe? Simpel: in een L-vorm. Duw dus je rechterbeen naar achteren en houd ondertussen je linkerarm omhoog. Doe dit dertig keer en wissel af.

SIT-UPS
Oud, maar vertrouwd. Gegarandeerd een strakke belly met deze. Doe de bewegingen zo langzaam mogelijk, voor een beter resultaat.

SQUATS
Maar natuurlijk, de squats. Je versterkt er namelijk de spieren van je benen en billen mee én verbrandt er veel calorieën door. Tipje van de sluier: spring na elke squat omhoog, en het vet vliegt eraf. Letterlijk.

TOUWTJE SPRINGEN
Niet echt een oefening voor op je werk, maar in de woonkamer: puik. Buiten het feit dat het een leuke bezigheid is (jeugdsentimentje, ha), is het de beste manier om calorieën te verbranden. En daar doen we 't voor.

TRAPLOPEN
Nóg zo'n calorieverbrander! Laat die lift dus maar eens lekker achterwegen en neem de trap. De echte fanatiekelingen rennen 'm een paar keer op en neer.

Belangrijk: vergeet na deze oefeningen niet te stretchen; zo voorkom je spierpijn achteraf.

Zie hier de gloedjenieuwe sportcollectie van Stella McCartney X Adidas

Let op! Dit is het slechtste voedsel dat je kunt eten >

Met het oog op goede voornemens: 10 mythes over je ontbijt >