De grote gemene deler tussen Nike en Pedro Lourenço is een liefde voor modische performance gear. Denk: ultrafunctionele sportoutfits, gemaakt van de nieuwste innovatieve materialen uit het Nike-lab, maar dan van het soort dat – en we spreken uit ervaring –  je eigenlijk nooit meer uit wilt trekken. En laat dat nou precies zijn waar Nike met deze designersamenwerking (op de campagnebeelden geshowd door Nike-boegbeeld Karlie Kloss) op mikt: kleding die je tijdens het trainen draagt, maar óók voor en na je work-out, in de mix met je gewone garderobe.

PROEF OP DE SOM
Wij testten vandaag, op de dag van de exclusieve lancering in New York, de collectie alvast tijdens een body toning-les in een gym in Soho. Conclusie? Wij zijn fan. Maar dat waren we dus eigenlijk ook al vóórdat we met gewichten en elastieken in de weer gingen. Want: dit willen we eigenlijk op ieder moment van de dag wel aan. De truc zit ‘m in de luxe uitstraling van de jasjes, tights, shorts, schoenen, sportbeha en tops (met hier en daar een knipoog naar de sixties), de briljante (en stiekem ook weer hele praktische) details, en de manier waarop met proporties en lagen wordt gewerkt. Maar tegelijkertijd zijn de items gemaakt van lichtgewicht materialen met oa Nike’s Dri-Fit, dat zweet onzichtbaar maakt en wegneemt van de huid voor een droog en comfortabel gevoel.

Je begrijpt: dit moet je zelf gaan zien (in onderstaande video kun je de collectie al in actie aanschouwen), maar eigenlijk ook voelen. De Nike X Pedro Lourenço-collectie zal vanaf 13 november wereldwijd in geselecteerde winkels verkrijgbaar zijn én via Nike.com.

TOPATLETES OP DE CATWALK
Maar er was meer aan de hand in The Big Apple. Gisteren presenteerde Nike, met de hulp van 27 topatletes vanuit de hele wereld de nieuwe lente- en zomercollectie voor 2015. Met onze eigen Dafne Schippers als derde van rechts leverde dit onderstaand medaillewaardig plaatje op, dat we je niet wilden onthouden.
 

Social group, Stage, Team, Hall, Crew, Talent show, heater,

NIKE X PEDRO LOURENçO - DANSERES: HAJIBA FAHMY - REGIE: ABTEEN BAGHERI

youtubeView full post on Youtube

Nike-boegbeeld Karlie Kloss over haar sportpraktijken >