Een beetje beroemdheid weet het allang: de juiste muziek tijdens het sporten zorgt ervoor dat je makkelijk volhoudt. Nu is de boel ook wetenschappelijk bewezen door de sportpsychologen van Brunel Universiteit.  Door het luisteren van de juiste deunen hou je het sporten maar liefst 33 procent langer vol en het vermindert de (ervaren) moeite die je moet doen met 12 procent. Maar de ene track werkt beter dan de andere. Dat heeft te maken met drie dingen...

LET THE BEAT CONTROL YOUR BODY
De ideale afslankhartslag voor cardio is tussen de 120 en 140 slagen per minuut. En laat dat nou precies de snelheid van de meeste commerciële danshitjes zijn! En als je echt wil knallen kan de beat omhoog naar 160 slagen per minuut. Ook is het belangrijk dat je muziek kiest met een constant ritme. Jazz en punk zijn niet je vrienden als je aan het sporten bent. Volgens het onderzoek motiveert het nog meer als je muziek kiest van een zangeres met een lijf waar je een beetje jaloers op bent. We wachten dus met smart tot Lara Stone haar eerste album uitbrengt. Gooien we al deze elementen in de mix dan ontstaat vanzelf de perfecte playlist voor een toplijf.

MUZIEK VOOR DE SPORTSCHOOL (130-140 spm):
Rihanna - Umbrella
Salt 'n Peppa - Push It
Kylie Minogue - Red Blooded Woman
Britney Spears - Womanizer
Steps - 5, 6, 7, 8
Kanye West & Jay-Z - H.A.M.
Mariah Carey - We Belong Together
Lily Allen - The Fear
All Saints - Never Ever
The Police - Roxanne

MUZIEK OM OP TE RENNEN (160 spm )

OutKast - Hey Ya! [Radio Mix]
The Rolling Stones - Paint It Black
Lenny Kravitz - It Ain't Over 'til It's Over
Yeah Yeah Yeahs - Gold Lion
The Beatles - I Saw Her Standing There
Eminem - Stan
The Strokes - Hard To Explain
Oasis - Wonderwall
Beyonce - Irreplaceable
50 Cent - In da Club

HAVE THE TIME OF YOUR LIFE
Ook geinig: uit hetzelfde onderzoek blijkt ook wat de perfecte soundtrack is voor een ahum, warm liefdesleven als je voelt wat we bedoelen. Volgens een recent onderzoek dat werd uitgevoerd Dr. Daniel Müllensiefen van de Goldsmith's London University in samenwerking met Spotify, zet niets de stemming meer als een beetje Dirty Dancing. En dan hebben we het over de soundtrack bij de gelijknamige film. Van de 2000 mensen gaf meer dan 40 procent aan dat luisteren naar Dirty Dancing ‘opwindender is dan aanraking'. Andere succesnummers: Barry White, Serge Gainsbourg en Marvin Gaye. We wensen u een genoeglijke avond.

Pssst... Dans is eigenlijk overal goed voor >

Bron: Telegraph.co.uk