Stella McCartney en Adidas kunnen geen genoeg van elkaar krijgen. Toen de twee in 2005 debuteerden met een collectie, sloeg de vonk over. Sindsdien schieten de collecties van Stella voor Adidas als paddenstoelen uit de grond. Ditmaal wordt de collectie ietwat anders dan de voorgaande: ze komen namelijk met een nieuwe verftechniek, DryDye.

ZWETEN MET EEN SCHOON GEWETEN
DryDye klinkt exact zoals het is, namelijk droog verven. Bij deze techniek wordt er helemaal geen water gebruikt. Technische details: in plaats van water gebruikt Adidas carbon dioxide. Hiermee verbruikt het sportmerk 50% minder energie en gebruiken ze 50% minder chemische stoffen. Voor het verven van een T-shirt is normaliter 25 liter water nodig, met de DryDye-techniek laat Adidas de Middenandse Zee met rust: ze gebruiken helemaal geen water. Dat is nog eens ecologisch denken.

Stella is uiteraard in haar nopjes: ‘It’s been incredibly exciting for me to work with and have access to this amazing new technology that uses no water at all in the process. The sustainable message behind it is very important to me and I hope to work with it more in the future.’ 

In de Adidas by Stella McCartney-collectie zit op dit moment slechts één item dat is geverfd met de DryDye techniek, een blauw oversized shirt met witte luipaardenprint. Voor € 45 is ‘ie van jou. Voor het shirt en de rest van de collectie van Stella voor Adidas ga je naar www.adidas.nl.

Wat leuks in je oren tijdens het sporten? Hier luisteren de celebs naar tijdens hun workuit >