VOOR: BANANEN
Hoewel je misschien geneigd bent om niet(s) te eten voor het sporten, heb je toch wat brandstof nodig om die motor tijdens het sporten draaiende te houden. Zie bananen als een natuurlijke powerreep. Met snelwerkende koolhydraten en bommetje vol kalium, wat goed is voor zenuw- en spierfuncties.

NA: KIP
Je lijf staat in standje herstelmodus, dus je moet er snel wat eiwitten inpompen. Kip is een magere variant en ideaal, want helpt herstel en spieropbouw.

VOOR: GRIEKSE YOGHURT
Geloof het of niet, Griekse yoghurt zit vol kwalitatieve eiwitten en probiotica, die je darmen in toom houden tijdens een work-out en een misselijk gevoel voorkomen.

Serveware, Food, Cuisine, Tableware, Ingredient, Dishware, Meal, Dessert, Dish, Kitchen utensil,

VOOR: HAVERMOUT
Havermout is niet voor niets een geliefd sportontbijtje (en ook hét begin van de modellendag). Want, zo weet sport.nl: 'In havermout zitten veel voedingsvezels, belangrijk voor een goede stofwisseling en spijsvertering, en dus voor je darmen. Het bevat een hoge concentratie aan langzame en complexe koolhydraten, die langzaam worden verteerd, waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en je energie tijdens je training over een langere periode op peil blijft. Verder bevat havermout ook eiwitten: van belang voor het herstel en de opbouw van je spieren.' There you have it.

Kort gezegd: je energielevel is aan het begin, halverwege én einde van je work-out same same.

NA: ZALM
Los van de gebruikelijke eiwit-voordeeltjes, helpt zalm (omega-3) bij het herstel van je spieren. Even stomen, en je hebt (bonus!) vrij lang een voldaan gevoel.

Orange, Seafood, Fish slice, Peach, Animal product, Fish, Lox, Snow, Salmon, Ice,

Maarre. WAT trek je aan? Iets kleurrijks. Want: de sportoutfits zijn dus heel kleurrijk dit voorjaar (GEZELLIG).


Bron: ELLE UK, beeld: Getty