Beyoncé’s personal trainer Marco Borges verklapt hoe Bee aan haar verbluffende bips komt.

Ten eerste: Beyoncé en haar Jay Z zijn op een 22-daags vegan dieet dat hen naar eigen zeggen helpt de extra pondjes kwijt te raken. Maar dat is niet het enige; voor die beeldschone Beyoncé-billen en –benen is meer nodig dan het vermijden van dierlijke producten. Marco Borges vertelde E! dat vooral dagelijkse lunges, pliés en squats verantwoordelijk zijn voor het strakke achterwerk van Queen B. Het beste is om alles te combineren, bijvoorbeeld als jumping plié squats.

JUMPING PLIÉ SQUATS
We leggen je de wonderoefening uit:
1. Zet je voeten iets wijder dan je schouders en laat je tenen een beetje naar buiten wijzen.
2. Trek je buik in en zak door je knieën. Zorg ervoor dat je bovenbenen parallel aan de vloer zijn en dat je knieën boven je enkels blijven.
3. Spring nu recht omhoog en land zoals je begon. Herhaal de drie stappen ongeveer een halve minuut lang.

Wat je vooral moet voelen branden: de binnenkant van je dijen, je bilspieren en de bovenkant van je beenspieren. Voel je niks? Probeer wat sneller te springen, wat dieper te zakken en tik je hielen tegen elkaar tijdens de sprong.

Sporten in stijl doe je zo >

SAMEN ZWETEN
Een laatste tip van Beyoncé herself: sla samen met je lief aan het zweten. Hij stapt bijvoorbeeld op de fiets, terwijl jij mee holt. Of hij tilt gewichten terwijl jij je jumping plié squats doet. Zo is sporten best gezellig, plús je stimuleert elkaar.

Vergeet vooral niet gezond te eten: dit zijn dé superfoods om deze lente te proberen >