Steenbok jaarhoroscoop

23 DECEMBER T/M 20 JANUARI

Meest gelezen

Algemeen

2016 staat in het teken van persoonlijke ontwikkeling. Je omringt je met inspirerende mensen en zoekt situaties op die je meer inzicht kunnen bieden in het leven en in jezelf. Communicatie is een ander belangrijk thema. Er staan maar liefst twee Mercurius-retrogrades op het programma in jouw sterrenbeeld: de eerste in januari en de tweede helemaal aan het einde van het jaar, in december. Tijdens die periodes is het zaak om af te remmen en achterom te kijken, zodat je kunt leren van wat er in het verleden is gebeurd. Verder ben je het hele jaar door heel ambitieus en gedisciplineerd – met uitzondering van maart tot mei, wanneer je juist meer behoefte hebt aan rust en afzondering. De zomer is heel geschikt om te reizen en nieuwe ervaringen op te doen; de herfst brengt bijzondere carrièrekansen. Zorg dat je met de juiste mensen samenwerkt.

Advertisement - Continue Reading Below

Liefde & Relaties

Je bent dit jaar sterk gericht op ambitie & carrière. De liefde vormt in dat opzicht een mooi tegenwicht. Vooral in de zomer voel je je heel romantisch. In mei is Mercurius retrograad in de liefdeszone van je horoscoop en kunnen exen ineens ten tonele verschijnen. Neem de lessen uit het verleden mee naar het hier en nu. Jouw belangrijkste opdracht voor dit jaar: een goede balans vinden tussen liefde geven en liefde ontvangen.

Meest gelezen

Carrière & Geld

Je wilt dit jaar niets liever dan je doelen & dromen naar een hoger plan tillen, Steenbok. De volle maan van maart, te vinden aan het topje van je horoscoop, speelt daarbij een grote rol. Tijdens de zes maanden die volgen komen er belangrijke kansen en mogelijkheden voorbij; ogen en oren openhouden dus! De Mercurius-retrogrades aan het begin en het einde van het jaar kunnen vertragingen en communicatieproblemen veroorzaken, maar ze geven je ook de kans om achterom te kijken en waar nodig de puntjes op de i te zetten.

Vriendschap

Het belooft een mooi jaar te worden op sociaal gebied. Dat heb je vooral te danken aan Mars, die je helpt om te netwerken en de mensen te ontmoeten die er in jouw wereld toe doen. Daarvoor hoef je waarschijnlijk niet eens zo hard te socializen; de power people komen als vanzelf naar je toe. Pas wel op voor competitie en jaloezie. De enige persoon met wie je de strijd aan zou moeten gaan, ben jijzelf. Om te onthouden: vriendelijkheid en bescheidenheid brengen je uiteindelijk het verst.

Gezondheid

Veel keus heb je niet: de sterren dwingen je dit jaar om actie af te wisselen met periodes van rust en reflectie. De beste momenten daarvoor zijn januari, maart, april, mei en december. Als je tijdens die maanden voldoende pauzes inplant, kun je de rest van het jaar vaart maken en alles voor elkaar krijgen wat je wilt. Hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe beter je kunt presteren. Het toverwoord: balans.

Bekijk alle jaarhoroscopen

Daghoroscoop

Weekhoroscoop

Maandhoroscoop

Profiel