Steenbok jaarhoroscoop 2017

23 DECEMBER T/M 20 JANUARI

Meest gelezen

Algemeen

Van alle tekens begrijpen Steenbokken tijd het beste. Jij bent het geduldigst, en als het je tien jaar kost om je doel te bereiken, dan is dat maar zo. Maar zelfs aan de langste cycli moet een einde komen en de interactie tussen je heerser Saturnus en Uranus, aan de onderkant van je horoscoop, maken duidelijk dat het raamwerk van je leven en je lifestyle nodig toe zijn aan renovatie. Aan het eind van dit jaar is Saturnus teruggekeerd in je teken, daarmee een nieuwe cyclus van opbouw en ontwikkeling inluidend, half 2018 is Uranus ook naar een ander deel van de hemel verhuisd. Beide invloedrijke planeten bereiken dus het eind van hun tijd in hun huidige posities. Dat betekent dat eerst iets ten einde moet komen voor iets nieuws kan beginnen, en afbreuk voor opbouw. 2017 wordt het jaar om, voor je aan nieuwe dingen begint, te dealen met onafgemaakte zaken van de afgelopen jaren. Je zal een hoop tegenkomen dat over zijn houdbaarheidsdatum heen is, dat niet langer relevant of interessant is; dat kun je laten voor wat het is. Eenmaal aan de slag zal het je verrassen hoeveel je niet meer nodig hebt.

Advertisement - Continue Reading Below

Liefde

Dit jaar moet je je één belangrijk ding afvragen: wil je dat je huidige relatie een integraal deel uitmaakt van de nieuwe toekomst die je voor jezelf gaat bouwen? Is het onderdeel van het fundament en de structuur, of wil je die toekomst liever alleen bouwen om je relatie er later in te zetten, als een soort schat, een trofee die nu de setting en de steun heeft die het verdient? Twee heel verschillende benaderingen. Zie je de relatie als een echt partnerschap of als een verbond tussen twee mensen die dezelfde interesses en ambities hebben. In de lentemaanden hebben jullie daar veel discussie over en aan het begin van de zomer kunnen verrassende besluiten worden genomen. Maar geen haast, je hebt tijd genoeg om op zoek te gaan naar antwoorden. Het is immers beter om de juiste te vinden dan de snelle en makkelijk – maar uiteindelijk verkeerde.

Meest gelezen

Werk

Voor je carrière wordt dit een geweldig jaar, verreweg het beste van dit decennium. Alles wat je wilt, kun je krijgen. Je moet alleen niet wachten tot het naar je toe komt, je moet zelf het initiatief nemen en wellicht je vizier ook op nieuwe gebieden richten. Je invloed niet alleen verhogen maar ook verbreden zou je doel voor dit jaar moeten zijn. Wees bereid om risico's te nemen. Met Jupiter de hele lente en zomer boven in je horoscoop kun je haast niet falen – dat zou je het zelfvertrouwen moeten geven om dingen te doen die je eerder niet durfde.

Geld

Dat is interessant dit jaar… Normaal gesproken heb je je geldzaken heel goed op orde maar het punt is dat de eclipsen van dit jaar langs de geld-as van je horoscoop plaatsvinden en dat zou wat deining kunnen veroorzaken – niets om je echt zorgen over te maken. September kan duur worden, oktober extravagant – wat hetzelfde is alleen dan leuker. Aan het eind van het jaar heb je alles weer onder controle.

Bekijk alle jaarhoroscopen

Daghoroscoop

Weekhoroscoop

Maandhoroscoop

Profiel