Schorpioen jaarhoroscoop 2017

24 OKTOBER T/M 22 NOVEMBER

Meest gelezen

Algemeen

Van belang in 2017 is dat je je niet laat terugslepen naar het verleden. De eerste helft van het jaar kijk je terug op gebeurtenissen van een jaar of twee, drie geleden en ontdek je dingen waar je geen weet van had. Dan is het heel verleidelijk om op zoek te gaan naar manieren om wat je toen verloren bent terug te krijgen en om dat deel van je geschiedenis jezelf weer toe te eigenen. Maar dat trekt je alleen maar dieper in een moeilijke situatie en echt veel resultaat zal het niet opleveren. Je hebt dat al eens achter je gelaten; laat het los.

Advertisement - Continue Reading Below

Liefde

Het jaar begint met een verrassing, een langgekoesterde wens komt in vervulling. Klinkt simpel, is heel complex, omdat het om iets gaat waar je al heel lang naar verlangt maar waarvan je dacht dat het nooit zou of kon gebeuren en nu gebeurt het toch. Ineens weet je niet hoe je ermee om moet gaan. Je bent misschien niet eens klaar om toe te geven dat dit is wat je echt wilde. Was de droom beter dan de realiteit? Wat je er ook van vindt, je weet dat dit de potentie heeft om je leven op compleet ander spoor te zetten. Vanaf waar je nu staat lijkt het alsof je geen enkele controle hebt over de toekomst en dat is opwindend en angstaanjagend tegelijk. Wees niet te berekenend, dit is een keuze die je met je hart moet maken, niet met je verstand. Kies voor wat je het gelukkigst maakt, niet waar je later spijt van krijgt.

Meest gelezen

De rest van het jaar zit de romantiek – en het vooruitzicht ervan – in de lucht. Venus en Mars zitten de hele zomer, met steeds meer gretigheid, achter elkaar aan en die energie voel je op verschillende momenten, in mei, juni en augustus. Elke keer zorgt dat voor interessante ontmoetingen en is er de potentie dat iets zal ontwikkelen – maar wat het precies wordt, dat weet je niet meteen, en dat maakt het spel zo intrigerend. Er is één moment waarop het ernaar uitziet dat iets serieus kan worden, maar dat moment laat je schieten want vrienden blijven is beter.

Werk

Qua carrière wordt dit een van de beste jaren ooit. Mars, je heerser, beweegt zich snel en hoog door de hemel en spendeert tien maanden boven de horizon van je horoscoop om het jaar in jouw teken te eindigen. Stel je voor dat je in een grote, boog reist en dat je onderweg succes, promotie en beloningen opschept waar je aan het eind van het jaar mee thuiskomt – daar lijkt het op. Eind augustus zou je de kans kunnen krijgen een grote stap te maken, een aanbod dat je zeker overweegt, maar het kan zijn dat de tijd voor zo'n soort carrière verstreken is. Om daar nu ja tegen te zeggen zou een stap terug zijn in plaats van een stap naar de toekomst en zoals we al vertelden is dat precies wat je dit jaar moet vermijden. Wees dus zeer voorzichtig met dat aanbod accepteren en doe het alleen als je elk aspect ervan volledig onder controle hebt en het zo kan draaien dat het op de toekomst is gericht in plaats van op het verleden.

Geld

Dat gaat enorm verbeteren dit jaar, maar wel pas tegen het einde. Het zou preciezer zijn om te zeggen dat 2018 een goed jaar wordt, maar dat je de eerste tekenen daarvan al gaat voelen in de laatste maanden van 2017. En er is een klein golfje van fortuin halverwege het jaar, dus mei en juni zien er goed uit.

Bekijk alle jaarhoroscopen

Daghoroscoop

Weekhoroscoop

Maandhoroscoop

Profiel