Maagd jaarhoroscoop

24 AUGUSTUS T/M 23 SEPTEMBER

Meest gelezen

Algemeen

Met dromenplaneet Neptunus in de relatiezone van je horoscoop was de liefde nogal verwarrend de afgelopen jaren. 2016 brengt gelukkig meer helderheid. In de lente en zomer staan er twee ontnuchterende eclipsen op het programma, en in juni en september komen Saturnus en Neptunus recht tegenover elkaar te staan. Dat laatste helpt je om meer inzicht te krijgen in grens tussen jou en je geliefde. In eerste instantie kan dat stressvol zijn, maar uiteindelijk levert het vooral een gevoel van vrijheid op. Verder staan er dit jaar maar liefst vier retrogrades op de planning. De eerste vindt plaats van 5 tot 25 januari, de tweede van 28 april tot 22 mei, de derde van 30 augustus tot 21 september en de laatste van 19 december tot aan het einde van het jaar. In die periodes is het zaak om af te remmen, na te denken over je dromen en doelen, en waar nodig bij te sturen.

Advertisement - Continue Reading Below

Liefde & Relaties

De eerste Mercurius-retrograde van het jaar (vanaf 5 januari) kan geliefden uit het verleden ten tonele brengen. Dat is even schrikken, maar het helpt je ook om oude patronen te doorbreken en prioriteiten te stellen. Laat je niet (nogmaals) voor andermans karretje spannen; jouw eigen wensen en behoeften staan voorop. Als je dat uitstraalt, trek je vanzelf ook andere mensen aan: mensen die écht van je houden en altijd voor je klaarstaan.

Meest gelezen

Carrière & Geld

Geluksplaneet Jupiter staat tot het einde van de zomer in jouw sterrenbeeld. Dat belooft veel goeds op carrièregebied, Maagd. Je mag rekenen op alle aandacht en erkenning die je je wensen kunt. Mis je de échte actie? Wacht dan maar tot de herfst. Dan bereikt geluksplaneet Jupiter namelijk de financiële zone van je horoscoop en kun je je inkomsten flink verhogen. Nieuwe freelance-opdrachten, een plotselinge meevaller of een promotie: in welke vorm het komt kunnen we niet zeggen, maar dat je 2016 met een volle bankrekening afsluit lijkt een no-brainer!

Vriendschap

Normaal gesproken ben jij heel nuchter op vriendschapsgebied, maar met Neptunus in de mix waren de afgelopen jaren waarschijnlijk behoorlijk verwarrend. Je hebt bijzondere en inspirerende mensen ontmoet, maar bent soms ook een beetje te goedgelovig geweest. Dit jaar komt daar verandering in. Saturnus helpt je om mensen beter in te schatten en zo te voorkomen dat je je teveel laat meeslepen door andermans onrealistische plannen en dromen.

Gezondheid

De vier retrogrades van Mercurius dwingen je dit jaar om regelmatig even af te remmen, Maagd. Dat is heel positief. Jij bent gewend om altijd maar op volle snelheid door te stomen. Nu krijg je de kans om stil te staan en achterom te kijken, zodat je dingen kunt aanpassen als dat nodig is. Doordat de retrogrades plaatsvinden in aardetekens, is het belangrijk om zoveel mogelijk tijd door te brengen in de natuur. Ruisende bladeren, stromend water, de geur van gras: alle stress verdwijnt als vanzelf naar de achtergrond.

Bekijk alle jaarhoroscopen

Daghoroscoop

Weekhoroscoop

Maandhoroscoop

Profiel