Maagd jaarhoroscoop 2017

24 AUGUSTUS T/M 23 SEPTEMBER

Meest gelezen

Algemeen

Maak van 2017 het jaar dat je het vizier op de verre toekomst richt. De grote planetaire bewegingen van Saturnus en Uranus vinden plaats in de huizen van je horoscoop die te maken hebben met je huidige positie en je ambities voor de toekomst. Kun je het ene vanuit het andere bereiken? Ging je ervan uit dat je met simpelweg je best doen en je weg volgen, die doelen wel zou bereiken? Helaas. Net als Saturnus en Uranus moet je alles wat je hebt neergezet afbreken om ruimte te maken voor het bouwen van iets beters. In plaats van focussen op waar je nu bent, moet je je richten op waar je over vijf of tien jaar wilt zijn en van daaruit terugwerken. Denk in grote lijnen, vergeet de details voor nu, daar kun je later mee dealen.

Advertisement - Continue Reading Below

Wellicht heb je behoefte aan iets wat je dwingt die belangrijke stap te zetten. Zo ja, dan zou dat in augustus kunnen komen in de vorm van een eclips, die je doet inzien dat een bepaald hoofdstuk in je leven is afgelopen en dat teruggaan geen optie is. De deur naar het verleden is dicht, kortom, en de enige weg is vooruit.

Liefde

Ook in je persoonlijke leven vinden belangrijke verschuivingen plaats. Begin 2017 twijfel je over wat je met je relatie wilt. Je besluit uiteindelijk het te laten zoals het is en af te wachten wat er gebeurt, maar dit is meer een knieval dan een positieve, bewuste keuze. In februari verandert alles wanneer een nieuwe fase voor je relatie aanbreekt, en dat kan zijn omdat er een nieuw persoon in je leven komt die als buitenstaander nieuw licht werpt op je situatie en je in staat stelt de confrontatie aan te gaan met dingen die je eerder liever negeerde. De vragen die ontstaan zijn niet zomaar te beantwoorden, er is veel discussie nodig en het is waarschijnlijk dat je meerdere keren iets besluit om dan meteen van gedachte te veranderen. Toch helpt dit proces je om een beter en breder beeld te krijgen van de situatie en een idee van de uitkomst op de lange termijn, in plaats van slechts het huidige probleem op te lossen. Eind april lijkt het voor je vrienden alsof je helemaal geen vooruitgang hebt geboekt maar in werkelijkheid ben je een heel eind gekomen en is je relatie stukken sterker. En vanaf dan wordt alles beter en beter en wordt het eind van de zomer een tijd die je je altijd zal herinneren. Aan het eind van het jaar, beweegt Saturnus – planeet van structuur en tijd – zich in de liefdessector van je horoscoop, en dat benadrukt dat je klaar bent voor commitment op de lange termijn. In tien maanden ben je heel ver gekomen.

Meest gelezen

Werk & Geld

Dit jaar lijk je niet bepaald bereid om nieuwe initiatieven te nemen. De intentie is er, je ideeën zijn in orde, maar op het cruciale moment trek je je terug, telkens omdat je bang bent dat je niet de juiste middelen hebt om je plannen door te zetten. Dat geldt inderdaad voor de eerste maanden van het jaar, maar vanaf juni zou je financieel gezien een steady verbetering moeten zien die zeker tot het eind van het jaar doorzet. Als je in augustus aarzelt, komt dat niet door geldgebrek maar door gebrek aan zelfvertrouwen. Vertrouw op je eigen kunnen, neem de sprong en kijk niet om.

Bekijk alle jaarhoroscopen

Daghoroscoop

Weekhoroscoop

Maandhoroscoop

Profiel