Leeuw jaarhoroscoop 2017

24 JULI T/M 23 AUGUSTUS

Meest gelezen

Algemeen

De cycli van zon- en maaneclipsen die zich in tegengestelde richting door de dierenriem bewegen, vinden de komende twee jaar plaats in Leeuw. Zoals altijd brengen zij verandering, maar niet van het soort waar je je op kunt voorbereiden. Onverwacht zijn ze, en ze tonen je een toekomst waar je geen weet van had, een toekomst die je misschien wel helemaal niet wilt. Je kunt je ertegen verzetten maar uiteindelijk geef je je eraan over. Achteraf zie je in dat de eclipsen je vooruit hebben geholpen en dat het resultaat is dat je leven er beter op is geworden. En ze zijn de manier waarop het Lot ervoor zorgt dat je doet wat je moet doen en dat je het pad kiest dat voor jou voorbestemd is – en meestal is dat niet het pad dat je zelf zou kiezen.

Advertisement - Continue Reading Below

Liefde

Het is waarschijnlijk dat je het effect van die eclipsen vooral in je persoonlijke leven gaat merken. De eerste van 2017, in februari, is een milde, maar voelt wel zoals een iets stijgende helling het lopen moeilijker maakt, of zoals het licht verandert als wolken zich samenpakken. Je zal bemerken dat je omstandigheden iets minder gunstig zijn dan ervoor en je zou jezelf af moeten vragen of het slim is om de weg die je bent ingeslagen te vervolgen. Begin augustus krijg je een heel duidelijk teken dat je het eind van die weg hebt bereikt: je moet stoppen of zelfs omkeren. Je eerste reactie is waarschijnlijk een boze: hoezo overkomt jou dit nou weer, na alles wat je gedaan hebt! Maar het Lot heeft daar natuurlijk helemaal geen boodschap aan. Na een paar dagen van felle discussies met je jezelf en je geliefde, besluit je je bij de situatie neer te leggen en doe je wat je maanden geleden al had moeten doen. Wel met tegenzin: je hebt het gevoel dat je gedwongen wordt en dat je geen andere opties hebt. Voor een deel is dat waar, maar probeer vooral te zien wat er goed is aan deze stap, dan doet de hele ervaring een stuk minder pijn. Eclipsen werken nu eenmaal beter als je je aan ze overgeeft in plaats van ze bevecht en op de lange termijn brengen ze alleen maar goede dingen.

Meest gelezen

Nadat hij er een jaar heeft doorgebracht vertrekt Saturnus, planeet van discipline en beperking, eind december uit je teken. Misschien was hij er om voor wat stabiliteit te zorgen, maar nu je dankzij de eclipsen je keuze hebt gemaakt is zijn aanwezigheid niet langer nodig. Je beseft dat je nu veel meer vrijheid hebt dan je afgelopen zomer ooit voor mogelijk had gehouden. Het gevoel dat je beperkt werd in je keuzes verandert in een prettig soort optimistisme.

Werk

In maart en april loop je tegen een onvoorzien obstakel op en dat doet het vertrouwen dat je had in een project waar je bij betrokken bent wankelen. Hoe meer vragen je stelt, hoe meer problemen je vindt en je begint jezelf af te vragen of je er nog wel deel van uit wilt maken. Uiteindelijk besluit je dat je dat wel wilt, maar je bent een stuk minder goed van vertrouwen en huiverig om er ook financieel bij betrokken te raken. Hoewel zo eind juni, begin juli alles zich heeft opgelost is het duidelijk dat deze ervaring je niet in de koude kleren is gaan zitten.

Geld

Meer geldzorgen zijn er in augustus, maar lang houden die niet aan; in september en oktober heb je je geldzaken weer op orde.

Bekijk alle jaarhoroscopen

Daghoroscoop

Weekhoroscoop

Maandhoroscoop

Profiel