Ram jaarhoroscoop

21 MAART T/M 20 APRIL

Meest gelezen

Algemeen

Er staan grote veranderingen op het programma dit jaar, maar waarschijnlijk zijn ze zó subtiel dat je pas achteraf doorhebt dat er iets is verschoven. Dat komt doordat Saturnus en Neptunus recht tegenover elkaar te vinden zijn. Heel langzaamaan verandert je wereldbeeld. Verder komt er dit jaar een einde aan de serie eclipsen die de relatiezone van je horoscoop teisterde. De laatste staat in maart op het programma: laat los wat moet worden losgelaten, zodat je je op iets nieuws kunt richten. Wat Mercurius-retrogrades betreft: er komen er in 2016 vier voorbij (de eerste direct na Oud & Nieuw, dus wees voorbereid). Je wordt gedwongen om achterom te kijken en dingen over te doen, maar dat zal je uiteindelijk helpen om een stabiele basis op te bouwen. Mars (jouw belangrijkste planeet) is het hele jaar lang heel actief. Dat betekent: passie, energie en drive!

Advertisement - Continue Reading Below

Liefde & Relaties

Van alle zones van je horoscoop is dit de hotste dit jaar, Ram. Dat heeft alles te maken met Mars, planeet van passie en drive, die van januari tot augustus in de seksuele zone van het heelal te vinden is. Van maart tot mei is 'ie retrograad, waardoor geliefden uit het verleden plotseling weer kunnen opduiken. De eclips van eind maart (in de relatiezone van je horoscoop) maakt duidelijk met wie je samen zou moeten zijn – for better or for worse.

Meest gelezen

Carrière & Geld

Je carrière is vrij stabiel dit jaar. Je weet precies wat je voor elkaar wilt krijgen (namelijk: de wereld veroveren) en wat je daarvoor moet doen. In augustus en september is Mercurius retrograad in het deel van je horoscoop dat over dagelijkse gewoontes gaat; het kan zijn dat werkgevers uit het verleden je dan benaderen voor freelancewerk. Op 1 september staat er een zonne-eclips op het programma in de werkzone van het heelal, wat alles extra druk en stressvol maakt. Zorg tussen alle bedrijven door voor voldoende rust en ontspanning, Ram.

Vriendschap

Je bent dit jaar zó bezig met liefde, romantiek en seks dat je het risico loopt dat je je vrienden een beetje uit het oog verliest. Niet slim, want de mensen die altijd voor je klaarstaan verdienen beter dan dat. Heeft een vriend kritiek op iets wat je doet of een relatie die je hebt aangeknoopt? Luister dan naar wat hij/zij te zeggen heeft, hoe moeilijk dat misschien ook is. In januari en februari ben je super populair; hét moment om nieuwe fans te verzamelen op Facebook, Twitter en Instagram.

Gezondheid

Mars speelt dit jaar een grote rol. De planeet van actie & passie maakt contact met verschillende planeten: Neptunus (in januari), Venus (in juli), Saturnus (in augustus) en Mars/Pluto (in oktober). Dat betekent dat je het enorm druk krijgt. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat word je gedwongen om op volle kracht te presteren. Heel belangrijk dus om goed voor jezelf te zorgen: voldoende slapen, gezond eten, regelmatig sporten, veel water drinken – you know the drill. Dat geldt het hele jaar door, maar vooral rond de eclipsen van begin en eind maart, en begin en half september.

Bekijk alle jaarhoroscopen

Daghoroscoop

Weekhoroscoop

Maandhoroscoop

Profiel