Vissen jaarhoroscoop 2017

19 FEBRUARI T/M 20 MAART

Meest gelezen

Algemeen

Dit jaar vereist dat je helder en besluitvaardig bent, wat makkelijker gezegd is dan gedaan. Het voelt veel beter om een beetje mee te gaan met de flow maar dat volstaat dit jaar niet. Je moet kleur bekennen, kiezen, positie innemen. Het maakt niet uit of je wint of verliest, het belangrijkst is dat je een standpunt inneemt, jouw standpunt – niet per se dat van de meerderheid. Tweemaal dit jaar, van de lente op de zomer en de zomer op de herfst, zet je je reputatie en positie op het spel als je een bepaalde gang van zaken steunt. Het lijkt erop dat je de eerste keer wint en de tweede keer aan het kortste eind trekt, al is de uitkomst verre van zeker. Het is het soort spel waar Boogschutter en Tweelingen lol in hebben, maar voor jou is het eng en je bent opgelucht als deze fase van het jaar ten einde komt. December wordt fijn, Uranus maakt je leven niet langer onvoorspelbaar, Jupiter wordt verzacht door Neptunes en alle spanningen ebben weg; je bent gelukkig. Je hoeft je niet te verdedigen en je kunt zien wie je bent en doen wat je wilt.

Advertisement - Continue Reading Below

Liefde

Je persoonlijke leven wordt gedomineerd door de gebeurtenissen die een gevolg zijn van een reeks eclipsen in februari, die dicht bij je heersende planeet Neptunes plaatsvinden en in je eigen teken. Het is de laatste van een serie eclipsen in Vissen, een soort kliekje van vorig jaar, maar nog steeds erg krachtig. Het zorgt ervoor dat je de moed hebt om je uit te spreken over wat je precies wilt in een relatie. Eerder vond je het makkelijker om je aan te passen aan wat de ander wil en om manieren te vinden om obstakels te vermijden. Een heel passieve manier van een relatie beginnen, je staat immers toe dat je gevormd wordt door de ander en de omstandigheden waarin jullie elkaar ontmoetten. Nu is het van belang dat je zelf het initiatief neemt, eisen stelt en voorwaarden creëert waaraan de ander moet voldoen. Hoe vreemd dat ook aanvoelt voor je, ergens weet je dat je een zeldzame kans krijgt om je eigen geluk, op jouw voorwaarden, te vinden en dat je die moet grijpen. Het resultaat is geweldig, vooral omdat je de hele situatie als een soort theaterregisseur ontwerpt: niet alleen maak je de romance mogelijk, je creëert ook de omgeving en de lifestyle waarin ze zich kan ontwikkelen. Er ontstaat een gelaagde, emotioneel bevredigende liefde en als je al twijfels had over de afloop, dan verdwijnen die in oktober als sneeuw voor de zon. Dit heeft niets meer met acteren te maken, dit is echt.

Meest gelezen

Werk

Dit is waarschijnlijk niet het jaar om het hele carrièreroer om te gooien, maar het is wel een jaar waarin je je positie kunt veranderen. Als een functie vrijkomt waarvan je weet dat die jou op het lijf is geschreven, grijp je je kans. Niet per se een stap hoger, eerder een stap opzij, maar het voelt wel als een promotie. Slimme zet.

Geld

Dat zit wel goed, zelfs beter dan je verwachtte van februari tot juni, en in november is er ook een verrassing. De langere termijn ziet er ook goed uit, maar onthou dat de lange termijn geduld vergt en dat acties die je nu onderneemt zich pas in 2018 kunnen uitbetalen.

Bekijk alle jaarhoroscopen

Daghoroscoop

Weekhoroscoop

Maandhoroscoop

Profiel