Waterman jaarhoroscoop 2017

21 JANUARI T/M 18 FEBRUARI

Meest gelezen

Algemeen

Een groot deel van dit jaar word je in twee verschillende richtingen geduwd. De ene kant op door Saturnus, die je vertelt verder te bouwen aan wat je al hebt neergezet en dat het een slecht idee is om weg te lopen van iets waar je al zo veel tijd en energie aan hebt besteed. Jupiter aan de andere kant, probeert je ervan te overtuigen dat je alles lekker moet laten voor wat het was en aan iets nieuws en beters moet beginnen.

Advertisement - Continue Reading Below

Beide hebben gelijk, maar op verschillende manieren. Het heeft jou – en Saturnus – lang gekost om te komen waar je nu bent. Meer tijd dan je zou willen toegeven waarschijnlijk, maar laten we zeggen: vanaf de vroege jaren nul, langer geleden misschien wel. Het gaat over je houding ten opzichte van dingen, over je idee van hoe de wereld eruit zou moeten zien, over wat in jouw ogen goed is en over wat je wilt bereiken. Alles wat je op werkgebied hebt gedaan, al je relaties; het waren allemaal stadia op dezelfde weg, en alles leidde naar hetzelfde doel. Inmiddels heb je zo'n beetje alles bereikt wat je wilde dus waarom nu stoppen, zegt Saturnus.

Meest gelezen

Volgens Jupiter zijn alle reizen bedoeld om je onderweg te helpen leren en groeien, maar, zegt hij, je bent de afgelopen maanden je interesse verloren en je bent nu maar een beetje aan het doorsjokken. Tijd om te stoppen en een ander pad te nemen. Samengevat vertellen beide planeten je dat het nog niet te laat is om ingrijpende veranderingen te maken. Als er iets is wat je liever wilt dan wat je nu aan het doen bent, ga er dan voor. Je leeft maar een keer, nietwaar?

Liefde

Dit zou een wat tumultueus jaar kunnen zijn voor je persoonlijke leven, met eclipsen in zowel je eigen teken als het teken recht tegenover je, dat je geliefde symboliseert. Eclipsen betekenen vaak een breuk met het verleden, een plotselinge tussenkomst van iets nieuws of van gedwongen veranderingen, maar in dit geval is het waarschijnlijker dat ze deuren sluiten in plaats van openen. Wees er dus op voorbereid dat je subtiele maar duidelijke reminders krijgt dat je relatie niet zo sterk is als ze lijkt. Als je beter kijkt, zie je misschien zelfs wat scheurtjes ontstaan. De eerste hint komt in februari, heel subtiel. Mocht je 'm oppikken dan is de boodschap duidelijk: je moet meteen actie ondernemen. Het hoeft niet het eind van de relatie te betekenen, maar er zullen dingen moeten veranderen. Er komen ook situaties waarin het lijkt alsof je geliefde niet bereid is om samen de volgende stap te zetten en je vraagt je af of jullie nog wel dezelfde kant opgaan. Een van jullie lijkt de liefde graag naar een bepaalde bestemming te willen sturen terwijl de ander dat liever vermijdt. Praat erover.

Werk

Je maakt snel vorderingen – verderop in het jaar – waardoor het voelt alsof je in de lente en de zomer stil hebt gestaan – wat niet per se zo hoeft te zijn. December geeft je tevens autoriteit en macht, iets waar je niet direct om gevraagd hebt – wees voorzichtig en wacht totdat je eraan gewend bent.

Geld

Januari ziet er goed uit en in april krijgen je financiën een onverwachte boost. Bedwing je zenuwen in augustus; laat je geld met rust en wacht af wat er gebeurt.

Bekijk alle jaarhoroscopen

Daghoroscoop

Weekhoroscoop

Maandhoroscoop

Profiel