JAARHOROSCOOP

Schorpioen

DAG

week .. 2015

ALGEMEEN
Daar is ’ie dan, 2015. Een jaar om met open armen te verwelkomen. Sinds 2012 ben je zwaar op de proef gesteld, Schorpioen. Eén lange, donkere tunnel was het. Net nu je dacht dat er nooit een einde aan zou komen, is de somberte ineens voorbij. Dat komt doordat astrologisch zwaargewicht Saturnus niet langer in je sterrenbeeld staat (met uitzondering van juni tot september, wanneer ’ie even terugkomt). Alle problemen die je de afgelopen jaren voor je kiezen hebt gekregen, alle verliezen die je hebt geleden en blokkades waar je tegenaan bent gelopen maken plaats voor meer optimisme en zelfverzekerdheid. Angsten en onzekerheden kunnen overboord. Als een feniks herrijs je uit de as, om het leven weer vol vertrouwen tegemoet te treden. Met Jupiter in de reiszone van je horoscoop krijg je bovendien de kans om verre landen te bezoeken en nieuwe dingen te leren, en op die manier je horizon te verbreden.

LIEFDE
Mars, jouw belangrijkste hemellichaam, maakt dit jaar meerdere keren contact met de liefdesplaneet Venus. Dat helpt je om het mannelijke met het vrouwelijke te verenigen. Je hebt soms de neiging om relaties op de proef te stellen en teveel van anderen te vragen, zoals je vaak ook teveel vraagt van jezelf. In 2015 wint de liefde het van de trots. Wees mild, Schorpioen, en hou rekening met de onvolmaaktheden van de mensen om je heen. Ook belangrijk: een goede balans vinden tussen geven en ontvangen. Dat kan lastig zijn voor iemand die zo van extremen houdt, maar uiteindelijk word je er heus gelukkiger van (en je partner ook). De nieuwe maan van april brengt belangrijke lessen met zich mee: op eigen benen staan, onafhankelijk van de mening van anderen. Durf in jezelf te geloven. Je bent veel onweerstaanbaarder dan je zelf waarschijnlijk denkt.

Dit zijn dé 25 bestgeklede celebrities van 2014 >

GELD & CARRIÈRE
2015 wordt een fantastisch carrièrejaar. Tot augustus staat geluksplaneet Jupiter in het deel van je horoscoop dat over toekomst en ambities gaat. Wat voor werk je ook doet, you rock it baby. Je bent charmant en charismatisch, en trekt precies de juiste mensen aan. Doordat Pluto vanaf september weer de goede kant op beweegt door de communicatiezone van je horoscoop lukt het bovendien nog beter om je visie en ideeën met anderen te delen. Daarmee is de tweede helft van het jaar heel geschikt om de plannen uit te voeren die je tijdens de eerste maanden hebt gemaakt. Het einde van 2015 (en een groot deel van 2016) kan zelfs zó succesvol worden dat het bijna overweldigend is. Probeer niet alles tegelijk te willen. Alleen door geduldig en gestaag te werken kun je iets stabiels opbouwen.

5 nieuwe kapsels om te proberen deze winter >

VRIENDSCHAP & SAMENWERKING
Je mag rekenen op aandacht, erkenning en succes – zeker tijdens de tweede helft van het jaar. In augustus bereikt Jupiter het deel van je horoscoop dat over netwerken, ambities en lange termijndoelen gaat. Vrienden en collega’s kunnen deuren voor je openen, Schorpioen, en je helpen om grote sprongen voorwaarts te maken. De sky's the limit, en eigenlijk is de sky nog niet hoog genoeg. Kansen zoals deze komen maar zelden voorbij, dus laat ze vooral niet aan je voorbijgaan. Het allerbeste moment van het jaar is de meet-up tussen Jupiter en Mars (in de herfst). Niet eerder had je zóveel focus, discipline en drive. De wereld ligt aan je voeten; alles wat je hoeft te doen, is de eerste stap zetten en door blijven lopen.

GEZONDHEID
Nu Saturnus eindelijk je sterrenbeeld heeft verlaten (met een kleine uitzondering van de zomermaanden) mag je rekenen op meer evenwicht. Heb je het gevoel dat je sinds 2012 honderd jaar ouder bent geworden? Dan komt nu het omslagpunt. Mars en Venus zorgen in de lente voor volop energie; een goed moment om weer eens naar de sportschool te gaan. Lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden. Blijf je in beweging, dan kun je de hele wereld aan. Maar laat je je meeslepen door negatieve emoties, dan heeft ook je gezondheid daaronder te lijden. Uiteindelijk draait alles om balans. Richt je leven zo in dat er aan de drie basisvoorwaarden wordt voldaan: genoeg slapen, gezond eten en veel bewegen.

Waarom je in 2015 bottenbouillon drinkt >

LAATSTE NIEUWS

KOOP NU: ELLE'S FAVORIETE NIEUWE ITEMS