Schorpioen

DAG

ALGEMEEN
Het afgelopen jaar heb je enorm veel moeten losgelaten; 2014 staat in het teken van de wedergeboorte. Belangrijkste moment daarin is de volle maan, op 14 mei te vinden in jouw sterrenbeeld. Je bent helemaal klaar voor de nieuwe en verbeterde versie van jezelf, Schorpioen. Dit jaar is bedoeld om je passies na te jagen en alleen te doen waar je écht gelukkig van wordt. Nog meer dan normaal ga je voor alles of niets: groots en meeslepend wil je leven, wat dat ook met zich meebrengt. Je wilt groeien, je angsten onder ogen zien en overwinnen, zodat je daarna sterker kunt terugkomen. En als je eenmaal op dat hogere niveau terechtgekomen bent: niet jezelf weer naar beneden storten, oké?

 

LIEFDE
Je hebt de afgelopen jaren flink wat voor je kiezen gekregen op liefdesgebied. Logisch dus dat je nu behoefte hebt aan meer veiligheid. Het liefst zoek je dat in de armen van een stabiele partner, maar tegelijkertijd begrijp je dat je die rust eigenlijk in jezelf zou moeten vinden.

 

Mars, jouw belangrijkste planeet, brengt de eerste helft van het jaar door in het sterrenbeeld dat over relaties gaat. Dat boostje zelfvertrouwen en maakt je extra aantrekkelijk voor potentiele geliefden (of als je al een relatie hebt: je eigen partner). Toewijding en tolerantie worden wel nog steeds op de proef gesteld, en intimiteit is niet vanzelfsprekend. Dat komt doordat Saturnus nog steeds in jouw sterrenbeeld staat. Relaties worden pas sterker en dieper als je je angsten onder ogen durft te zien. In december schuift Saturnus door naar het volgende sterrenbeeld en zal blijken hoeveel volwassener je in de liefde geworden bent.

 

We volgen de celebs' every move dankzij hun eigen instagram-, facebook- en twittersnapshots >

 

GELD & CARRIÈRE
Geluksplaneet Jupiter brengt het grootste deel van 2014 door in de carrièrezone van je horoscoop. Dat helpt je om veel geld te verdienen, Schorpioen. Je spekt je bankrekening en maakt contact met mensen die je verder kunnen helpen op financieel gebied. Hoewel je moeiteloos leningen kunt regelen, is het met het oog op Saturnus verstandiger om zo min mogelijk schulden te maken. In de zomer komt actieplaneet Mars in je sterrenbeeld terecht; de maanden ervóór doe je (dag)dromend de beste ideeën op. Jupiter staat vanaf datzelfde moment aan je zijde, wat je helpt om je stoutste dromen waar te maken. Denk na over wat je wilt bereiken en vermenigvuldig dat vervolgens met tien, want je kunt veel meer voor elkaar krijgen dan je zelf denkt.

 

Zien! Dit zijn dé 25 bestgeklede dames van het jaar 2013 >

 

VRIENDSCHAP
Van maart tot mei is Mars retrograad. Een goed moment om het contact met oude vrienden onder de loep te nemen. De belangrijkste thema’s: harmonie, openheid en samenwerking. Mars staat in de Weegschaal, wat niet de beste plaats is voor zo’n powerplaneet. Grote kans dat je het lastig vindt om direct te zijn tegen de mensen van wie je houdt, uit angst om ze te kwetsen of boos te maken. Voordeel is dat je situaties eerst vanuit anderen bekijkt in plaats van je eigen mening door te drukken; nadeel is dat je het gevoel hebt dat je niet echt kunt aangeven wat je wilt en nodig hebt. Ontstaan er discussies of ruzies? Weet dan dat je vanaf juli weer helemaal je vurige zelf zult zijn.

 

GEZONDHEID
Saturnus dwingt je nog één laatste jaar om gezond en verstandig te leven, Schorpioen. Waarschijnlijk begin je er inmiddels een ware meester in te worden. Je staat vroeg op, je werkt hard, je legt jezelf gezonde gewoontes op. Enige puntje van aandacht is zorgen voor voldoende rust. Als je niet zo nu en dan tijd inbouwt om bij te komen, raak je uiteindelijk opgebrand. Vooral in april kan het zwaar en turbulent worden. Een goed moment dus om een vakantie te plannen of in ieder geval extra goed voor jezelf te zorgen. Jij houdt van alles of niets, maar de middenweg is vaak toch echt de beste keus.

 

Snelheidsduivels: 15 snelle sneakers die je nooit meer uit wil doen >

ELLE'S TOP 10: DE MOOISTE NIEUWE GLITTER-ITEMS VAN DEZE WEEK

LAATSTE NIEUWS