Juul rules

Een beetje lef heb je wel nodig, om met je examenproject meteen maar een meubelmerk te beginnen…

Juliëtte van der Hulst deed het: toen ze met stoel De Juul afstudeerde als meubelmaker, liet ze het niet bij een prototype maar startte het gelijknamige merk.

 

DE JUUL
Hiervoor werkte Juliëtte in de marketing en communicatie voor een meubelmerk en een architect. Die ervaring kwam goed van pas.

 

Juliëtte: ‘Ik wilde het niet bij één stoel laten, en ben in het diepe gesprongen. Het was altijd mijn bedoeling om de stoel ook echt op de markt te brengen, ik wist wat daarbij komt kijken. Het uitgangspunt was een goed te produceren stoel, in mijn favoriete houtsoort, geolied of gebeitst eiken.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Mijn inspiratie was de voorliefde voor Scandinavisch design uit de jaren zestig, en de overlap tussen ambacht en nieuwe techniek. De kracht van deze stoel is het zijframe, dat poot, frameverbinding en armleuning in één is. Sinds kort is er een buiten-uitvoering, in iroko-hout met buitenstoffering. Er was al een lounge-versie en binnenkort komt er een bijzettafel. Op de tekentafel liggen al schetsen voor een tweede stoel en een tafel. Het moet een complete collectie worden!’

 

Lees alles over de Zuiderzeestoel van Richard Hutten >

 

De meubels van De Juul worden op bestelling door Nederlandse meubelmakers geproduceerd, en zijn te koop bij AnoukB in Haarlem en Friday Next in Amsterdam.

 

De Juul, www.dejuul.nl