Licht op tournee

Fotograaf Arjan Benning en ontwerper Kristan Kieft presenteerden donderdag 23 februari het lichtobject Building Amsterdam. Een object dat een inkijkje geeft in 96 Amsterdamse woonkamers. De feestelijke presentatie vindt plaats in Hotel V bij het Frederiksplein in Amsterdam.

GLUREN BIJ DE BUREN
Arjan Benning is bekend van zijn stills en reclame-, portret- en kunstfotografie. Hij werkt ook regelmatig voor ELLE Decoration. Voor het project Building Amsterdam fotografeerde Arjan 96 woonkamers vanaf de straat, gewoon door het raam. Het betreft de interieurs van de meest uiteenlopende Amsterdammers, van artiest tot ondernemer, van bijstandsmoeder tot student.

 

Arjan Benning, die tussen de bedrijven door meerdere jaren met veel plezier aan het project werkte: ‘Exhibitionisme en voyeurisme zitten in onze volksaard. We laten onze gordijnen graag open en gluren bij de buren is volkssport nummer één. Bovendien vertelt een woonkamer precies wie wij zijn en hoe we leven.’

Advertisement - Continue Reading Below

 

Zien: de Oscars van de designwereld >

 

LICHTEND VOORBEELD
Product- en interieurontwerper Kristian Kieft maakte van zwart MDF en met de foto’s bedrukt perspex een manshoog lichtobject met twaalf verdiepingen. Het object getiteld Building Amsterdam is vanaf 24 februari te zien in Hotel V en zal vervolgens op tournee gaan langs diverse hotels en musea, waaronder het Lloyd Hotel en fotografiemuseum Foam. De initiatiefnemers doneren de opbrengsten aan een zeer toepasselijk goed doel: het woonproject Je Eigen Stek, dat zorgt voor opvang van dak- en thuislozen die niet in aanmerking komen voor reguliere opvang.

 

Verschillende uitvoeringen van lichtobject Building Amsterdam zijn te koop via de site van Kristian Kieft: www.fridayfree.com. Zie ook: www.arjanbenning.com.